Társoldalunk:

Botrányt okozott a ZTE fülbevalós játékosa - nyert a Debrecen

2019.08.17. 17:11

Egészen elképesztő közjáték vezette fel a labdarúgó NB I 3. fordulójának nyitómeccsét Debrecenben. Kassai Viktor játékvezető nem engedte pályára lépni a ZTE játékosát, Barczi Dávdiot, akinek a fülében beültetett fülbevaló díszelgett. Mire a ZTE rendezni tudta a sorait, a Debrecen már 1-0-ra vezetett. A meccset végül nagy fordulatok után 3-2-re nyerte meg a DVSC, amely továbbra is 100 százalékos az NB I-ben.

Barczi Dávid beültetett fülbevalóját leragasztotta, de ez nem volt elég Kassai Viktornak, aki nem engedte pályára lépni a ZTE játékosát.

Mivel beültetett fülbevalóról volt szó, ezt nem lehetett kiszedni. Az M4 Sport információja szerint az elmúlt fél évben a ZTE összes meccsén engedték játszani Barczit, Kassai Viktor most - ki tudja, miért - hajthatatlan volt. 

Miközben a pálya szélén ment a cirkusz, a Debrecen a 2. percben Grajic góljával megszerezte a vezetést - ne feledjük, hogy a ZTE ekkor emberhátrányban játszott.

A gólszerző debreceni Nikola Trujic (k) és csapattársai, Haruna Garba (b) és Kusnyír Erik (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Debreceni VSC - ZTE FC mérkőzésenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Barczi végül nem léphetett pályára, helyére - már a gól után - Babati Benjamin érkezett.

1-0-s debreceni vezetés után a ZTE hamar rendezte a sorait, és a 17. percben Bedi Bence az ötösről kapura küldött fejesével egyenlíteni tudott.  A 25. percben Szécsi Márk közeli, 3 méteres lövésével újra megszerezte a vezetést a Debrecen,  Szécsi Ferenczi beadását váltotta gólra, így 2-1-re a DVSC vezetett. Ez volt az állás a félidőben. 

A második félidő első húsz percében nem sok esemény történt, legfeljebb a zalaegerszegi Devecseri Szilárd kezezése borzolta a kedélyeket, de Kassai bíró nagyvonalúan továbbot intett. Aztán a félidő közepén gyors gólváltás következett. A 63. percben a ZTE játékosa, Nikola Mitrovics közelről, 2 méterről egyenlített, 2-2 lett ezzel az állás.

A debreceni Haruna Garba (b) és a zalaegerszegi Zoran Lesjak a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Debreceni VSC - ZTE FC mérkőzésenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem sokáig, mert a Debrecen harmadszor is megszerezte a vezetést. A 67. percben Haruna Garba 17 méteres lövéssel vette be a Zalaegerszeg kapuját, ezzel újra a DVSC vezetett 3-2-re. 

Tíz perccel a meccs vége előtt óriási egyenlítési lehetőséghez jutott a ZTE, miután Kassai Viktor tizenegyest ítélt a vendégcsapatnak.  Mitrovics beadása után a hazaiak játékosa, Csősz Richard lerántotta Bobált. A tizenegyest Mitrovics nagyon gyengén lőtte, a debreceni kapus, Nagy Sándor kivédte a lövést. Maradt a 3-2 a Debrecen javára. Nem sokkal később Bedi hatalmas lövése után újra egyenlíthetett volna a ZTE, de a kapufa ezúttal is a debreceniekkel volt.

Az utolsó percekben a ZTE mindent megtett az egyenlítésért, a DVSC okosan őrizte előnyét, így a hazai csapat 3-2-re megnyerte a meccset, és továbbra is 100 százalékos az NB I-ben.