Az Origo olvasói szerint hülyeséget csinált Kassai Viktor

Kassai Viktor, játékvezetp
Kassai Viktor a világbajnokság legnagyobb esélyeseinek dirigál
Vágólapra másolva!
Különös közjátékkal indult a labdarúgó NB I 3. fordulójában a Debrecen-ZTE mérkőzés, amelyet végül 3-2-re a hazai csapat nyert meg. A meccs előtt a bíró, Kassai Viktor nem engedte be a pályára Barczi Dávidot, mert a ZTE játékosa leragasztott füllel lépett volna pályára. A ragasztó alatt egy beültetett fülbevaló lapult.

Bár a szabály azt mondja ki, hogy labdarúgó-mérkőzésen nem lehet ékszer a játékosokon, az M4 Sport élő adásában többször elhangzott, hogy

Barczi ezzel a beültetett fülbevalóval már korábban is pályára lépett, az elmúlt fél évben egyetlen bíró sem tette szóvá mindezt. Az első fordulóban, Mezőkövesden simán pályára léphetett Barczi Dávid, akkor senki nem szólt neki a fülbevaló miatt.

Most azonban Kassai Viktor hajthatatlan volt, nem engedte pályára a játékost. Mivel beültetett fülbevalóról van szó, ezt nem lehetett kiszedni. A DVSC úgy szerezte meg a 2. percben a vezetést, hogy a ZTE emberhátrányban volt, mert ekkor még nem érkezett Barczi helyére másik játékos.

Megkérdeztük olvasóinkat, mit szólnak a bírói döntéshez. Szombaton este 22.00-kor közel 3000 szavazónk kicsivel több, mint fele úgy ítélte meg, hogy Kassainak nem kellett volna megakadályoznia Barczi pályára lépését.

A szavazás állása 22.00-kor Forrás: Origo

Érdemes felidézni, mit mondott az esetről Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője:

Tudom, mit mondanak ki a szabályok, de nem tartom sportszerűnek, hogy elkezdődött így, 10 játékosunkkal a mérkőzés, ezt szerintem a kezdés előtt le kell rendezni."