Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a bajnoki címvédő Paris Saint-Germain 2-1-re kikapott a Rennes otthonában.

A találkozót a világ legdrágább játékosa, a brazil Neymar ezúttal is kihagyta. A PSG edzője azt mondta, azért nem lép pályára, mert még mindig nem épült fel teljesen a sérüléséből, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a PSG ajándékboltjából már minden tárgyat eltüntettek, ami hozzá köthető, ráadásul a párizsi szurkolók már múlt héten is tüntettek a sztárjátékos ellen, akiért a Barcelona és a Real Madrid is ajánlatot tett.

A párizsiak egy eladott labda után az uruguayi Edinson Cavani lesipuskás találatával a 36. percben megszerezték a vezetést.

Edinson Cavani az idei második bajnoki meccsén is betalált Forrás: AFP/Jean-Francois Monier

Azonban nem mehettek előnnyel a szünetre, mert a 44. percben M'Baye Niang egy remek befordulás után 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A szünet után azonnal megfordították a meccset a hazaiak.

Eduardo Camavinga beemelt labdájára Romain del Castillo robbant be, és közelről a kapu jobb oldalába csúsztatott. A 63. percben növelhette volna az előnyét a Rennes. Jeremy Gelin érkezett a rövid oldalon egy szögletre, a finoman továbbpörgetett labdája azonban a jobb kapufán csattant.

Az utolsó félórában a PSG játékosai egykapuztak, de igazán komoly ziccert nem tudtak kialakítani. A vendégek az utolsó percekben már inkább a rugdosódásra koncentráltak a foci helyett, így az eredmény már nem változott.

Paris Saint-Germain tavaly 14 bajnoki győzelemmel kezdte a szezont.

A 15. fordulóban a Girondins Bordeaux ellen vesztett először pontokat. Az első vereségét 2019 februárjában, az Olympique Lyon ellen szenvedte el a 23. fordulóban.

Ligue 1, 2. forduló
Rennes-Paris Saint-Germain 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Niang (44.), del Castillo (48.), ill. Cavani (36.)