Társoldalunk:

Gulácsinak nem kellett védenie, a Lipcse kiütötte a Bundesliga újoncát

2019.08.18. 19:53

Vasárnap este a 100. Bundesliga-meccsén védő Gulácsi Péterrel és a szintén magyar válogatott Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 4-0-ra győzött az újonc Union Berlin vendégeként a Bundesliga első fordulójának záró mérkőzésén.

A lipcsei csapat remekül kezdte a mérkőzést. A 16. percben Marcel Halstenberg egy gyönyörű cselt követően 12 méterről csavart a kapu bal oldalába.

A 23. percben kis híján növelték az előnyüket a lipcseiek. Egy bal oldali szöglet után Yussuf Poulsenről Lukas Klostermann elé pattant a labda, a német védő pedig kapásból a kapuba lőtt, de a játékvezető némi videózás után elvette a találatot, mert úgy ítélte meg, hogy a labda a dán Poulsen kezéről pattant Klostermann elé.

A 31. percben összejött a második lipcsei gól. Egy rossz kapuskidobás után Halstenberg szerzett labdát a bal oldalon, középre passzolt Marcel Sabitzernek, aki 15 méterről kilőtte a jobb felső sarkot.

Az első félidő végén eldöntötte a meccset az RB Leipzig.  Egy kényszerítőzés után a német válogatott Timo Werner került ziccerbe, és elemi erővel a léc alá lőtt.

A második félidőben a lipcseiek tovább rohamoztak, de már lazábban vették a meccset, és több ziccert is elszórakoztak. A 65. percben aztán Werner helyére érkezett a Paris Saint-Germaintől igazolt Christopher Nkunku, aki azonnal letette a névjegyét. A 69. percben a francia utánpótlás-válogatott támadó Sabitzer tökéletesen lekészített labdáját passzolta be az üres kapuba.

A 80. percben a fiatal francia duplázhatott volna. Forsberg kiugratása után ziccerbe került, megtolta a labdát a kapus mellett, de kisodródott, így éles szögből csak a kapufát találta el.

Az utolsó percekben Nkunku elhibázott még egy ziccert, de az eredményt nem befolyásolta. Az Union Berlin elszenvedte első Bundesliga-vereségét, míg az RB Leipzig története során először nyert a nyitófordulóban.

A magyar válogatott Gulácsi Péternek ez volt a századik mérkőzése a német élvonalban, és a 32., amelyen nem kapott gólt.