Társoldalunk:

Milánóba igazol a Manchester United sztárja

2019.08.19. 19:22

A Sky Sports értesülése szerint Alexis Sánchez, a Manchester United támadója Milánóba utazik, hogy kedden átessen az orvosi vizsgálatokon, mielőtt aláír az Internazionale csapatához.

A 30 éves chilei támadó kölcsönben érkezik a milánói csapathoz, amely jövő nyáron 17 millió euróért megvásárolhatja a Manchester Unitedtól, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Alexis Sánchez 2018 januárjában szerződött az Arsenaltól a Manchester Unitedhoz. Az észak-londoni csapatban 166 meccsen 80 gólt szerzett és 45 gólpasszt adott, azonban a Vörös Ördögöknél mintha elfelejtett volna focizni. Másfél év alatt öt gólig és kilenc gólpasszig jutott Manchesterben, ami édeskevés egy olyan sztárjátékostól, aki heti 500 ezer fontot keres.

Alexis Sáncheznek csak anyagilag érte meg a manchesteri kalandForrás: AFP/Oli Scarff

A chilei támadónak nem lesz ismeretlen a terep, ugyanis 2008 és 2011 között az Udinese színeiben szerepelt már a Serie A-ban. Sánchez még az Udinese játékosa volt, amikor csapata 2011 februárjában 7-0-ra elgázolta a Palermót, és a chilei a pályán töltött 52 perc alatt négyszer volt eredményes.

Sánchez az első játékos, aki elmondhatja magáról, hogy van mesterhármasa az angol, az olasz és a spanyol bajnokságban is.

A hírek szerint a 30 éves támadó kölcsönvételéért 2,5 millió fontot fizet az Inter a Manchester Unitednak.