Társoldalunk:

Tokmacnak köszönhetően már Afrikában és Norvégiában is szurkolnak a Fradinak

2019.08.21. 08:59

Kemény játékra számít a litván FK Suduva elleni Európa-liga selejtezőben a Ferendváros védője, Tokmac Nguen. A csütörtöki meccs előtt a Nemzeti Sportnak adott interjújában az afrikai játékos azt mondta, tanultak a Dinamo Zagreb elleni 4-0-s vereségből, de csak akkor lenne nyugodt, ha a litvánok ellen 2-3 gólt szerzenének idegenben. Beszélt arról is, hogy már Afrikában és Norvégiában is vannak Fradi-szurkolók. 

"Az elmúlt napokban sokat foglalkoztunk a Suduva együttesével, a szakmai stáb több jelenetet is mutatott a játékáról. A Maccabi Tel-Aviv elleni legutóbbi hazai selejtezőjét az elejétől a végéig megnéztük. Nem volt nehéz észrevenni, hogy kemény, jó felépítésű védők alkotják a csapatot, na és két remek csatár, akik bármikor képesek veszélyt teremteni" - árulta el a 25 éves, kenyai származású játékos a felkészülésről. 

Tokmac Chol Nguen mostanra úgy érzi, beilleszkedettForrás: MTI/Kovács Tamás

Beszélt arról is, hogy az idegenben kezdett párharc első meccse után csak akkor lenne nyugodt, ha két-három lőtt góllal jönnének el Litvániából. Elmondta, jól érzi magát Budapesten, habár nehéz volt a beilleszkedés.

"Mostanra sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint amikor idekerültem. Akkor minden új volt, meg kellett szoknom az országot, Budapestet, a klubot, az új környezetet, az edzőpályákat, a társakat, na és nem utolsó sorban a Szerhij Rebrov által előnyben részesített taktikát. Örülök neki, hogy jól kezdtem a mostani idényt, a Ludogorec és a Valletta ellen is gólt lőttem, a bolgárok ellen ráadásul a hazai és az idegenbeli találkozón is. Közelítek a legjobbamhoz, de aki ismer, tudja, hogy ennél is többre vagyok képes."

Kenyában született, majd hatévesen Norvégiába költöztek, ennek köszönhetően már nemcsak a közeli családtagjai, hanem ismerősei is szurkolnak a Fradinak.

"Apuék általában Fradi-mezben nézik odahaza a mérkőzéseimet, de nemcsak nekik, hanem a barátaimnak is van már. Úgyhogy immár Afrikában és Norvégiában is vannak Ferencváros-szurkolók."

A teljes interjú ide kattintva olvasható.