Társoldalunk:

A MOL Fehérvárnál visszautasítják a román kapitány vádjait

2019.08.22. 14:36

Komoly állításokat fogalmazott meg a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő MOL Fehérvár játékosa, Rus Adrián kapcsán a román fociválogatott szövetségi kapitánya, Cosmin Contra. Fehérvári részről Kovács Zoltán sportigazgató reagált.

Szerda este jelent meg a Rangadón egy hír, ami a román sport.ro oldal írására hivatkozva többek között a következőket írja a Vidi védőjéről, a román-magyar kettős állampolgársággal rendelkező Rus Adriánról: 

"Rus lejátszott két meccset, majd a második csapathoz irányították. Egyre kényesebb a helyzet, hiszen a magyar válogatott szeretné őt megszerezni. Beszéltem vele, elmondta, hogy nyomást gyakoroltak rá, mielőtt meghívót küldtem neki. Azt mondogatták: szükségünk van rád, bla, bla, bla... Jelezte a fehérváriaknak, hogy a román válogatottban képzeli el a jövőjét, ahol az U21-es csapattal már szép pillanatokat élt át. Miután beszélt velem telefonon, a klub reagált, elküldték a második csapathoz. Ennek ellenére meg fogom hívni, nagyon kedvelem a játékát, jó képességű labdarúgó" - mondta a cikk szerint Cosmin Contra román szövetségi kapitány.

Rus Adrián továbbra is az első keret tagjaForrás: MOL Fehérvár FC

A hírre fehérvári részről Kovács Zoltán sportigazgató reagált.

"Rus Adrián az első keret tagja, természetesen nincs szó semmilyen büntetésről, nyomásgyakorlásról. A MOL Fehérvár FC büszke arra, hogy nemcsak a magyar válogatottban, hanem a határokon túl is számítanak játékosainkra. Rus Adriánon kívül Georgi Milanov, Visar Musliu és Boban Nikolov is meghívót kapott hazája válogatottjába a napokban. Az NB III-as csapatban az elmúlt években is rendszeresen pályára léptek az első kerethez tartozó játékosok, nagy tévedés ebből bármilyen negatív következtetést levonni" - nyilatkozta a felmerült kérdésekkel kapcsolatban Kovács Zoltán sportigazgató a klub honlapjának.