Társoldalunk:

Stieber Zoltán az NB I újoncához igazolt

2019.08.22. 07:56

Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) szereplő D. C. Unitedtől távozó Stieber Zoltán az NB I újoncához, a ZTE FC-hez szerződött. 

Válogatott játékossal, Stieber Zoltánnal erősít az NB I-et két vereséggel kezdő Zalaegerszeg az nso.hu információja szerint.

A harmincesztendős támadó legutóbb az Egyesült Államok profi bajnokságában, az MLS-ben szereplő D. C. Unitedben futballozott, ám a kevés játéklehetőség miatt júliusban távozott az együttestől, szerződését közös megegyezéssel bontották fel.

Stieber Zoltán hamarosan hazatérhetForrás: DPPI media/Backpage Images

A szabadon igazolható 26-szoros válogatott a lapnak adott júniusi interjújában úgy fogalmazott, szeretne ismét a nemzeti csapatban szerepelni, s mint mondta: „Ha a klubom elenged, minden ajánlatot meghallgatok."

Akkor is felvetődött, hogy a játékos új, magyarországi együttese az élvonalbeli újonc ZTE lehet. A rutinos labdarúgót szerződés nem köti a D. C. Unitedhez, és a jelek szerint a Zalaegerszeg megfelelő ajánlatot tett le neki.

A 31 éves Stieber legutóbb az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC Unitedet erősítette, ahonnan július végén távozott, vagyis szabadon igazolható volt. A szélső négy évet töltött az Aston Villa utánpótlásában, majd nyolc esztendeig Németországban futballozott, volt a Koblenz, az Aachen, a Mainz, a Greuther Fürth, a Hamburger SV, az 1. FC Nürnberg és az 1. FC Kaiserslautern játékosa is.

A felnőtt mezőnyben az első magyar klubja a ZTE FC lett, élete első NB I-es mérkőzését szombaton az ugyancsak újonc Kaposvári Rákóczi FC otthonában játszhatja.

Frissítés: A hírt azóta a zalaegerszeg is megerősítette a közösségi oldalán.