Vágólapra másolva!
A Ferencváros a litván Suduva otthonában kezdte meg az Európa-liga playoffjának kétmeccses párharcát. Az első félidőben is a Ferencváros volt fölényben, a másodikban már több helyzete is volt, gól azonban nem született. A visszavágót jövő hét csütörtökön rendezik a Groupama Arénában, azon a meccsen bármilyen Fradi-győzelem az Európa-liga csoportkörbe jutást jelenti a magyar csapatnak.

Munkatársunk helyszíni jelentése Marijampoléból.

A Ferencváros a litván Suduva otthonában lépett pályára az Európa-liga playoff-körében. A tét nem kisebb, mint az Európa-liga csoportköre, a továbbjutó ugyanis az El főtáblájára kerül, és ősszel még játszhat hat meccset a nemzetközi porondon.

Szergej Rebrov kényszerű okokból is változtatott a Dinamo Zagreb elleni kezdőn, ezúttal a

Dibusz – Lovrencsics, Dvali, Blazic, Heister – Sigér, Haratin – Tokmac, Skvarka, Zubkov – Boli

tizenegy kapott lehetőséget. Az elefántcsontparti Franck Boli a Kaposvár elleni bajnoki után kezdett ismét a Ferencvárosban. Eldar Civic eltiltás, Nyikolaj Szihnyevics sérülés miatt nem állt az ukrán edző rendelkezésére.

A Suduva csapata a

Kardum – Zivanovic, Hladik, Jankauskas, Kerla, Svrljuga – Verbickas, Matulevicius, Renan Oliveira Vieira – Tadic, Topcagic

összeállításban kezdett.

Már a 2. percben mindenki talpra ugrott, amikor Mihret Topcagic került helyzetbe, de elcsúszott a tizenhatoson belül, majd Ovidijus Verbickas fejelt kapu mellé a 10. percben. Minden hazai jó megmozdulásra üdvrivalgás volt a közönség válasza.

Zubkov akcióban Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

A 17. percben már védenie is kellett Dibusz Dénesnek, de nem volt túl nehéz dolga Verbickas lövése után.

A Ferencváros egyébként egyre többet birtokolta a labdát, de nagy helyzetig nem tudott eljutni a magyar bajnokcsapat. A 19. percben Sigér Dávid lőtt kapura félfordulatból egy szögletet követően, de nem talált kaput, majd nem sokkal később Zubkov is ugyanígy járt.

A folytatásban nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, a 41. percben egy szép magyar akció végén Michal Skvarka lövését védte Ivan Kardum, majd az utolsó percekben a Fradi kapuja előtt zajlott a játék, de a litvánok nem tudtak komoly helyzetet kialakítani.

A második félidő két gyors magyar támadással kezdődött, előbb Kardum védte Heister lövését, majd Tokmac tévesztett célt.

Nem ez volt Franck Boli nagy napja Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

A 67. percben csatárt cserélt Szergej Rebrov, Franck Boli helyére Priskin Tamás érkezett.

A 74. percben Sigér Dávid lövését blokkolták a védők, majd

Tokmac elé került a labda, de a beadását hiába érte litván kéz, az osztrák Schüttengruber - érthetetlen módon - nem ítélt büntetőt.

Nem sokkal később Tokmac tekert a rá jellemző mozdulattal kapura, de Kardum bravúrral szögletre ütötte a labdát. Ezután Rebrov újra cserélt, Skvarka helyére küldte be Varga Rolandot.

Egyre erősödött a Fradi nyomása, Tokmac lövése pattant a kapu mellé egy hazai lábról, majd a megítélt szöglet után Priskin fejelt kapu mellé.

Az utolsó percekben még Heister lőtt kapu mellé egy jó betörést követően, majd Bőle Lukács állt be Tokmac helyére.

A 90. percben Lasha Dvali fejelhetett kapura egy szöglet után, de Kardum megint védeni tudott.

A Ferencváros összességében nagy fölényben játszott, de a helyzeteit nem tudta gólra váltani. A Suduva keményen védekező csapat, erre nagyon kell majd figyelni, mert ha a visszavágón netán gólt szerez, akkor a Fradinak már kétszer kellene feltörnie ezt a védelmet.

A visszavágót egy hét múlva, jövő csütörtökön rendezik a Groupama Arénában.