A Barcelona tesz egy utolsó ajánlatot Neymarért

TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT CAP HAND ON FACE THOUGHTFUL
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar reacts at the end of the French Trophy of Champions football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Rennes (SRFC) at the Shenzhen Universiade stadium on August 3, 2019. - Representatives of FC Barcelona went on August 13, 2019 to France to discuss with those of Paris of a possible return to Barça of the Brazilian star Neymar without the file changing significantly. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A klubokhoz közel álló források szerint az FC Barcelona tesz egy harmadik, utolsó ajánlatot, hogy visszaszerezze a Paris Saint-Germaintől korábbi játékosát, a brazil Neymart.

Az ESPN amerikai híroldal szerint az utolsó ajánlat tetemes mennyiségű pénz mellett a világbajnok francia támadót, Ousmane Dembélét foglalja majd magában. A 22 éves csatárt két évvel ezelőtt 145 millió euróért vette meg a Barca, de nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a két szezon során csupán 65 meccsen lépett pályára, és ezeken 18 gólt szerzett.

Az éppen a 222 millió eurós világrekord áron eladott Neymar helyére érkező Dembélének a PSG edzője, Thomas Tuchel kimondottan örülne, hiszen éppen ő csinált belőle sztárt a Borussia Dortmundnál, ugyanakkor a francia klub sportigazgatója, Leonardo már korántsem ilyen lelkes. Aminek az is oka lehet, hogy a francia nem teljesen egészséges.

Ousmane Dembélé lehet végül a Neymar-ügy megoldása Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Ez lenne a Barca harmadik ajánlata Neymarért. Az elsőben 80 millió euró mellett Philippe Coutinhót és Ivan Rakiticet kínálták föl, de ez senkinek nem tetszett, nem csak a PSG söpörte le habozás nélkül az asztalról, de a vb-ezüstérmes horvát középpályás is kijelentette, hogy nem fog Párizsba költözni. Coutinho azóta már kiment a képből, a héten aláírt a Bayern Münchenhez – pár nappal azután, hogy az ügynöke kijelentette, nem megy sehová, ahogy most Dembélé ügyeinek intézője, Moussa Sissoko is leszögezte. A második ajánlat egy szezonra szóló kölcsön, majd végleges megvásárlás lett volna, de a nagyjából 190 millió euró értékű transzfert sem fogadták el a franciák.

A spanyol átigazolási időszak szeptember 2-ig tart, és a Barcelona nyilvánvalóvá tette, hogy ez az utolsó ajánlata. A PSG-nek ugyanakkor nincs oka kapkodni, hiszen az imént említett dátumig még él a Real Madrid és a Juventus ajánlata is, azaz kedvükre válogathatnak, ha úgy tartja kedvük. De az sem a világ legrosszabb dolga, ha Neymar az ő játékosuk marad.