Vágólapra másolva!
Meglepő állítással hangol a DVTK edzője az eddig 100 százalékos Mezőkövesd elleni NB I-es párharcra. A miskolciak spanyol mestere szerint a Kövesd kémeket küldött csapata edzésére. Hogy ebből mi sül ki, azt szombaton este meglátjuk. Az NB I 4. fordulójában a Fradi a Puskás Akadémia, a MOL Fehérvár a Paks otthonában lép fel. A két újonc egymás elleni találkozóján pedig az egyik csapat - döntetlen esetén mindkettő - elmozdul a nulla pontról.

Papíron nem a DVTK-Mezőkövesd meccs lesz a forduló kiemelkedő összecsapása - bár a Mezőkövesd eddig három meccsből hármat megnyert és klubcsúcsot állított fel, hiszen az együttes még soha nem nyert sorozatban három találkozót az NB I rajtján. Egy kissé szokatlan ügy miatt azonban mégis ezzel az összecsapással foglalkozunk először.

Kémügy Miskolcon?

„A mezőkövesdiek kiváló eredménysorral kezdték a bajnokságot, a tabella második helyezettje érkezik Diósgyőrbe, ezért újabb kemény mérkőzésre számítok. Több szempontból is különleges mérkőzést láthatunk majd.

Fernando Fernandez, a DVTK edzője kémeket látott Miskolcon Fotó: Polyák Attila - Origo

Egyrészt egy megyei vetélytárssal találkozunk, és az ilyen meccsek mindig kiemelkednek a többi közül, másrészt azt se felejtsük el, hogy az előző bajnokságban egyszer sem tudtuk legyőzni a Mezőkövesdet: idegenben kétszer vereséget szenvedtünk, itthon pedig döntetlenre végeztünk.

2:15-nél jön az érdekes rész:

Ami minket illet, a Honvéd elleni sikeres rajt után az Újpest és a Fehérvár ellen sem sikerült pontot szerezni.

Majd most jön a lényeg:

A Mezőkövesd a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában cáfolta, hogy ilyet tett volna.

Az idény eddigi meglepetéscsapata, a Mezőkövesd elsősorban annak köszönheti sikereit, hogy rendkívül stabil a védekezése, elöl pedig a középpályás Cseri Tamás klasszis megoldásai és góljai segítették Kuttor Attila csapatát, melynek mostani ellenfele holtversenyben a legtöbb gólt kapta. Ráadásul a mezőkövesdi együttes pénteken leigazolta a DVSC hórihorgas támadóját, Takács Tamást.

Kuttor Attila (középen) három győzelemmel kezdett a kövesdiek kispadján Forrás: Mezőkövesd-Zsóry FC/Twitter

"Eddig meseszerűen kezdődik számunkra a bajnokság, hiszen, bár mindig csak egy mérkőzésben, az éppen aktuálisban gondolkodunk, de nagy öröm kimondani, hogy háromból három győzelemnél tartunk. Természetesen ennek köszönhetően, remek a hangulat a csapat háza táján, és az öltözőn belül, de nem szabad csak ebből kiindulni.

Nehéz mérkőzésekkel kezdte a szezont a DVTK, ráadásul a Fehérvár elleni múlt heti találkozójuk a jó kezdés ellenére sem zárult jól. Ilyenkor mindig még veszélyesebb egy csapat, de ez legyen csak ellenfelünk dolga. Mi ezúttal is saját elképzeléseinket szeretnénk megvalósítani" – idézte a miskolci klub honlapja Kuttor Attila szavait.

Idegenben az eddig 100 százalékosak

Mind a négy százszázalékos csapat megőrizheti hibátlan mérlegét, ugyanis

a hétvégi, negyedik fordulóban nem egymással találkoznak.

Az viszont a négyes valamennyi tagjának nehézséget okozhat, hogy idegenben kellene begyűjteni az újabb három pontot. Az első három kör eredményeit és mutatott játékát figyelembe véve a Debrecennek lesz a legkönnyebb dolga, mivel a pont nélkül álló Budapest Honvéd vendégeként lép pályára, riválisa pedig az előző két meccsén helyenként kilátástalanul futballozott.

Giuseppe Sannino és a csapat jól tudja, hogy tartozik a szurkolóknak, és tisztában vannak azzal, hogy csak jó eredménnyel lehet kimászni a mostani nehéz helyzetből.

Giuseppe Sannino szeretne végül a győzelem útjára lépni a Honvéddal Forrás: honvédfc.hu

„Korábban is említettem már, hogy

– hangsúlyozta Sannino a kispesti klub honlapjának. – Nekünk kell megtalálni az okokat, és a megoldást is, s nincs más lehetőségünk, mint a kihúzni magunkat ebből a nehéz helyzetből, ehhez pedig jó eredményre van szükségünk. Mindenki akarja a sikert, s szeretnénk végre boldoggá tenni a drukkereket, többet érdemelnek ennél, és tartozunk nekik a jó eredménnyel."

A Honvéddal ellentétes utat járt be eddig a Debrecen, hiszen az előző szezon bronzérmese mindkét bajnokiját megnyerte – a Fradi ellenit elhalasztották –, igaz, most lép pályára először idegenben.

Herczeg András irányításával jól szerepel a DVSC Forrás: dvsc.hu

„Nehéz mérkőzés a szombati, ebben biztos vagyok. Megtévesztő lehet a Honvéd eddigi bajnoki szereplése, de

nem szabad abba a hibába esni, hogy a három vereségből indulunk ki

– mondta Herczeg András, a DVSC mestere. Ellenfelünk jó csapat, ezt igazolta az Európa-ligában is, s ennek szellemében készülünk a kispestiek elleni bajnokira. Nekünk jól sikerült a rajt, két hazai meccsünket is megnyertük, de minden mérkőzés más és más, bízunk benne, hogy a folytatás is jól sikerül, szeretnénk és arra készülünk, hogy eredményesen folytassuk a szezont."

A Honvéd feltámadásában nagy segítségre lehet a Ferencvárostól visszatérő Davide Lanzafame, aki már egy kicsit jobban összeszokhatott a társakkal.

Böde Dániel segíthet a Fradinak

Már ha pályára lép, ugyanis egy hete az Újpest-Paks meccsen a kispadon sem ült. A listavezető MOL Fehérvár Pakson, míg a címvédő Ferencváros a Puskás Akadémia stadionjában próbálja megőrizni százszázalékos mérlegét.

A piros-kékek számára bíztató lehet, hogy 11 találattal kimagaslóan a legtöbb gólt szerezték.

Fiola Attila, a MOL Vidi FC magyar válogatott hátvédje Forrás: Adam Cuhorka/molvidi.hu

"Pakson mindig nagyon nehéz nyerni, hiszen szombati ellenfelünk különösen hazai környezetben nagyon veszélyes. Három győzelemmel kezdtük a bajnokságot és szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, de nagyon nehéz 90 perc vár ránk szombat este Pakson. Korábban Szivics mester volt az edzőm, személy szerint kedveltem őt, jó szakembernek tartom, biztos vagyok benne, hogy vele és persze Böde Dániellel is sokat erősödött nyáron a csapat. Több szempontból is presztízs csata ez számomra,

aki ellenfélként kifejezetten kellemetlen tud lenni. Bízom benne, hogy szombat este a lefújást követően majd Dani jön oda hozzám gratulálni, mindenképp a három pontért utazunk Paksra, ennek szellemében készülünk egész héten" - nyilatkozta a fehérvári honlapnak Fiola Attila.

A paksi edző, Szivics Tomiszlav küzdelmet és kemény harcot ígér szombatra a Paks beszámolója szerint.

„Olyan sorozatban vagyunk, hogy hétről hétre, egyfolytában nagy csapatok ellen lépünk pályára.

A Fehérvár a találkozó esélyese, ugyanakkor küzdeni fogunk magunkért, a klubért, a szurkolókért és a városért. Eddig is keményen harcoltunk bárki ellen játszottunk, most is így fogunk cselekedni."

Szivics Tomiszlav szerint a Fehérvár FC az esélyes Forrás: Tomislavsivic.com

Két sorsdöntő El-playoff meccs között irány Felcsút

A Ferencváros esetében a legnagyobb kérdés, hogy mennyit vett ki a csapat játékosaiból a csütörtöki Európa-liga selejtező, amelyen gól nélküli döntetlent értek el a litván Suduva vendégeként.

Szergej Rebrov várhatóan teljesen más kezdőcsapatot fog a pályára küldeni, mint a hétközi El-meccsen.

Az összesített örökmérleg komoly ferencvárosi fölényt mutat: eddig tizenhárom összecsapásból kétszer sikerült nyernie a PAFC-nak négy döntetlen és hét vereség mellett. Pályaválasztóként viszont más a helyzet, 2-3-1 a mérleg a hazai együttes szempontjából.

A találkozó előtt az élete első Fradi elleni felnőtt meccsére készülő tizenhét éves középpályással, Radics Mártonnal készített interjút a felcsúti klub honlapja.

A Fehérvár és a Mezőkövesd három, a Debrecen két, míg a Ferencváros egy találkozó után százszázalékos. A hibátlan együttesek száma nem biztos, hogy csökken, de pontnélkülieké mindenképpen, ugyanis a kispestiek mellett a Kaposvár és a Zalaegerszeg ragadt be teljesen a rajtnál, a két újonc ezúttal egymással csap össze. A mérkőzés esélye a ZTE, amely nem akármilyen igazolást jelentett be a héten, ugyanis

megszerezte a 26-szoros válogatott Eb-hőst, Stieber Zoltánt.

A Kaposvár edzője félreteszi az érzelmeit a szombati mérkőzésre.

„A ZTE elleni számomra mindig egy különleges mérkőzés – fogalmazott Waltner Róbert, a Kaposvár edzője a klub honlapjának. – Erre a kilencven percre

félreteszem az érzelmeket és csak a munkára koncentrálok. A Zete egy jó csapat, ezt bizonyította az előző két fordulóban is.

A Mezőkövesd és a Debrecen ellen is győzelmi esélyekkel léptek pályára a zalaiak, s a helyzetek alapján nyerhettek is volna mind a két meccsen, hiszen a Debrecen ellen tizenegyest és ziccert is hibáztak, s a Mezőkövesd ellen is megvoltak a lehetőségeik. Az igazolásokkal tudatosan építkeztek, hiszen fél éve két játékost szerződtettek az NB I-ből, most pedig még négyet, köztük Stieber Zoltánt is, aki válogatott játékos. Vele, Tamás Krisztiánnal, Nikola Mitroviccsal és Radó Andrással nagyon megerősödött a keretük. Ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy hazai pályán megszerezzük az első pontjainkat, de az biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Ezen a héten azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amelyeket az eddig mérkőzéseken elkövettünk. Remélem, hogy az elmúlt három meccs elég volt arra, hogy felvegyük az NB I. ritmusát. A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy óriási különbség van a két osztály között. Bár tudtuk, hogy lesz differencia, de nem gondoltuk, hogy ekkora. Fel van adva a lecke, így felvesszük a kesztyűt, s megpróbálunk minél több pontot szerezni a bajnokságban.

Waltner Róbert a ZTE ellen félreteszi az érzelmeit Forrás: sonline.hu

A hullámzó teljesítményt nyújtó – három meccsen négy pont – Újpestre nem vár könnyű feladat Kisvárdán, amely a Paksot és a Honvédot is legyőzte, egyedül a DVSC-től kapott ki, igaz az nagy pofon volt (4-1).

„Jót tesz a csapat teljesítményének, ha többen is pályázunk a kezdő tizenegybe kerülésre. A legfontosabb, hogy

– mondta a várdai csapat honlapjának Cornel Ene, aki éppen a lilák ellen játszotta első magyarországi bajnokiját, tavaly idegenben, a harmadik fordulóban.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának programja:
szombat:
18.00: Kisvárda Master Good-Újpest FC
18.00: Paksi FC-MOL Fehérvár FC
18.00: Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC
18.00: Kaposvári Rákóczi FC-ZTE FC
18.00: Budapest Honvéd-Debreceni VSC, Új Hidegkuti Nándor Stadion
vasárnap:
18.00: Puskás Akadémia FC-Ferencváros

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista