Társoldalunk:

Fiataljai szállították Lampard első győzelmét a Chelsea élén

2019.08.24. 15:26

Az angol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának nyitómeccsén a Chelsea az újonc Norwich otthonába látogatott. Frank Lampard csapata nagy nehézségek árán 3-2-re nyert, így az egykori legenda megszerezte első győzelmét a londoniak kispadján.

A korábbi meccsekhez hasonlóan ezúttal is ellenállhatatlanul kezdett a Chelsea, Tammy Abraham már a 3. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Sokáig azonban nem örülhettek a londoniak, Cantwell révén a 6. percben első valamire való helyzetét gólra váltotta az újonc. A gól után a hazaiak játszottak fölényben, mégis a Chelsea rúgott gólt, a fiatal Mason Mount volt eredményes. A Norwichnak viszont erre is volt válasza, a harmadik meccsén ötödik találatát szerző Teemu Pukki egyenlített.

A második félidőben nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt Lampard csapata, a mezőnyfölény pedig a 68. percben érett góllá, Abraham duplázott egy szép egyéni akció végén. A hajrában növelhette volna előnyét a Chelsea, de hiába voltak nagy helyzetei, kimaradtak, így a lefújásig izgulnia kellett. Végül nem született újabb gól, így megvan az egykori legenda első győzelme a Chelsea kispadján.

Premier League, 3. forduló:
Brighton-Southampton 0-2 (0-0)
Manchester United-Crystal Palace 1-2 (0-1)
Sheffield United-Leicester City 1-2 (0-1)
Watford-West Ham United 1-3 (1-1)
Norwich City-Chelsea 2-3 (2-2)
Aston Villa-Everton 2-0 (1-0)
FC Liverpool-Arsenal 3-1 (1-0)