Megbüntették a Budapest Honvédot a Craiova elleni meccsen történtekért

Craiova, 2019. augusztus 2. Arnold Hunter északír játékvezető a földön, miután a közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát a labdarúgó Európa-liga második selejtezőfordulójának visszavágójaként játszott Universitatea Craiova - Budapest Honvéd mérkőzésen Craiovában 2019. augusztus 1-jén. A gól nélküli döntetlent követő tizenegyes-párbajban a Craiova 3-1-re győzött, a botrányos körülmények miatt a Honvéd megóvja a mérkőzést. MTI/EPA/Bogdan Danescu
Vágólapra másolva!
Az UEFA 10 millió forintra és részleges stadionbezárásra büntette a Budapest Honvédot a Craiova elleni Európa-liga-mérkőzésen történtek miatt.

Megérkezett a Budapest Honvédhoz az Európai Labdarúgó-szövetség döntése a szervezet etikai bizottságának augusztus 22-i tárgyalásáról, amikor az UEFA a Craiova elleni párharcon történteket tárgyalta.

Az UEFA döntése szerint a Budapest Honvéd következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésén 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30.250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. 20 ezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5.250-t a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért.

Ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos a Budapest Honvéd fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kért a klub a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kapott a Honvéd tájékoztatást.

(honvedfc.hu)