Társoldalunk:

Mbappé és Cavani sérülése tarthatja Neymart a PSG-nél

2019.08.26. 14:24

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 3. fordulójában a Paris Saint-Germain a Toulouse csapatát fogadta, és simán, 4-0-ra nyert. A kiütéses siker ellenére nem lehetnek felhőtlenül boldogok a párizsi szurkolók, ugyanis Kylian Mbappé és Edinson Cavani is megsérült. A francia sajtó szerint ez akár azt is jelentheti, hogy a francia klub mégsem engedi el Neymart.

A L'Équipe francia sportnapilap értesülése szerint a hétfői MR-vizsgálat kiderítette, hogy a bal combjában izomszakadást szenvedett Mbappé, így közel egy hónapig nem lesz bevethető.

Kylian Mbappé három-négy hétig nem léphet pályáraForrás: AFP/Franck Fife

Nemcsak a fiatal klasszis, de a csapat másik sztártámadója, Edinson Cavani is megsérült, akit már a 14. percben le kellett cserélni. Az uruguayi támadó állapotáról nem érkezett hír.

Neymarnak maradnia kell?Forrás: AFP/Franck Fife

Nagy valószínűséggel azonban mindketten fontos bajnoki meccsekről maradnak le. Mbappé esetében az is biztos, hogy a BL-rajtra nem épül fel. Ha hosszabb időt kell kihagynia Cavaninak is, akkor nagy bajba kerülhet a PSG.

Neymar a Toulouse ellen még nem szerepelt a keretben, ám ez lehet, hogy gyorsan megváltozik majd, mivel hiába menne már idén nyáron a brazil Párizsból, a két klasszis sérülése akár azt is jelentheti, hogy mégsem engedi el a PSG a transzfer-saga idei főszereplőjét.