Társoldalunk:

Gulácsiék továbbra is veretlenek, vezetik a Bundesligát

2019.08.30. 22:25

A Bundesliga 3. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén az RB Leipzig idegenben 3-1-re legyőzte a Borussia Mönchengladbachot. Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese kilenc ponttal a tabella élére ugrott, 9-2-es gólaránya is figyelemre méltó. A mérkőzés hőse a mesterhármast szerző német válogatott támadó, Timo Werner volt.

Az első percekben nem a futballé volt a főszerep, inkább csak a keménykedés ment a két csapat között. A 9. perc legvégén Plea került helyzetbe Embolo remek pörgetése után, de Gulácsi kapuja fölé bombázott. A Lipcse ettől némiképp felébredt, de csak annyira, hogy a mezőnyben egyenlő partnere legyen a Gladbachnak, igazi lehetőségeket nem tudott kialakítani. A 32. percben szép támadást vezetett a hazai csapat, de Plea közeli lövését Gulácsi óriási bravúrral védte.A 38. percben, szinte a semmiből szerzett vezetést a Leipzig. Forsberg pöccintette oda a labdát Timo Wernernek, miután ketten megbolondították a teljes hazai védelmet, a német válogatott csatár tisztára játszotta magát, majd az ötös sarkáról elgurított a kimozduló Sommer mellett.

Szinte azonnal növelhette volna az előnyét az RB, de Kampl lesen állt, amikor lecsapott egy kipattanóra, hiába lőtte be a labdát. Az első félidő végén Gulácsi még bemutatott egy védést Plea szabadrúgásánál, majd mehettek a szünetre a csapatok.

A második félidő második percében aztán jött a duplázás: Kampl szerzett labdát a középpályán, majd Forsberg passzolta fel Poulsennek, aki sarokkal tette Timo Werner elé, ő pedig lefutotta a védőket, és a kapuba lőtt, Sommer csak beleérni tudott. Ez volt a csatár negyedik gólja az új Bundesliga-szezonban.

Az 58. perc végén a felső léc mentette meg Gulácsit és csapatát, Lainer beadásába ugyanis Orbán beleért vállal, ami a kapufára pattant a kivetődő kapus mellett. Nem volt szerencséje a Mönchengladbachnak.

Viszont a Lipcse is komoly tempóban puskázta el a helyzeteit, először Werner maradt le egy beadásról, majd Sabitzer lövését tolta szögletre Sommer. A túloldalon Embolo előtt adódott nagy lehetőség, de mintha megzavarta volna a labda, Klostermann és Orbán együtt tudott tisztázni a svájci játékos elől. Gulácsinak néha volt egy kis dolga, de minden alkalommal magabiztosan ért ki egy beadásra, vagy hatástalanított egy lövést. A hajrára érezhetően elfogyott a hazaiak lendülete, sőt, az egész második félidőben fölényben játszott a Lipcse, amelynek viszont nem volt fontos, hogy újabb gólt szerezzen.

A hajrában viszont összejött a szépítés a 'Gladbachnak, a hosszabbítás első másodperceiben Embolo érkezett jól a szlovák válogatott Bénes László szabadrúgására, és közelről bevette Gulácsi kapuját.

A maradék időben természetesen mindent megtett a Borussia az egyenlítésért, ami majdnem meg is lett, Lainer beadása után megint Embolo fejelt, de most kapu fölé. 

A csattanó viszont még hátra volt: kontrát vezetett a Lipcse, és ki más fejezte volna be eredményesen, mint Timo Werner, és ezzel be is állította a végeredményt. Az ő mesterhármasával a Lipcse 3-1-re nyert, három forduló után hibátlan mérleggel áll, és vezeti a Bundesligát.