Vágólapra másolva!
A Ferencváros csütörtök este bejutott az Európa-liga csoportkörébe, így a 13 órakor kezdődő sorsolás előtt arra kértük az olvasókat, szavazzák meg, az 1-es, a 2-es és a 3-as kalapból melyek azok a csapatok, amelyeket a legszívesebben látnának a Fradi ellenfelének. Így nézne ki a Fradi csoportja, ha az Origo olvasói dönthetnének.

Az első kalap lehetséges ellenfelei közül toronymagasan az angol Manchester United együttesét szeretnék a legtöbben kapni (38 százalék). A második helyen az ugyancsak angol Arsenal 10 százalékkal, míg a harmadikon az olasz Lazio 8 százalékkal szerepel a kívánságlistán.

A Manchester Unitedet látnák a legtöbben a Fradi csoportjában Forrás: Origo

Ami a második kalapot illeti, itt már jóval kiegyenlítettebb a szavazás állása. Olyannyira, hogy az élen azonos szavazatszámmal áll Thomas Doll csapata, a ciprusi APOEL és a jó ismerős, a bolgár Ludogorec (156 szavazatot kapott mindkét klub, amely 19 százalékot jelent). Mögöttük a holland PSV és a skót Celtic áll, előbbi 14 százalékot, míg utóbbi 12 százalékot kapott.

Az APOEL és a Ludogorec kapta a legtöbb szavazatot a második kalapból Forrás: Origo

A harmadik kalapban meglepetésre nem a könnyebb ellenfeleket választották ki az olvasók, ugyanis a legtöbben a spanyol Espanyolt szeretnék látni a zöld-fehérek csoportjában. Itt is nagyon szoros az állás, a La Liga-csapat mögött nem sokkal lemaradva az azeri Qarabag (12 százalék) és a norvég Rosenborg (12 százalék) következik.

Az Espanyol nyert a 3. kalapból Forrás: Origo

Az Origo olvasói szerint tehát így nézne ki a Ferencváros csoportja:
Manchester United (angol)
APOEL (ciprusi) vagy Ludogorec (bolgár)
Espanyol (spanyol)
Ferencváros

A sorsolás 13 órakor kezdődik Monte Carlóban.