A Barca nemet mondott a PSG-nek, aligha lesz Neymar-üzlet

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on August 17, 2019 Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar looks on as he takes part in a training session in Saint-Germain-en-Laye, west of Paris on the eve of the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Rennes. - Paris Saint-Germain coach Thomas Tuchel said Neymar is "ready" for the upcoming Ligue 1 game but whether he plays depends on developments in the Brazilian's bid to leave the club. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ESPN amerikai sportoldal forrásai szerint a Barcelona küldöttsége megszakította a Neymar átigazolása ügyében folytatott párizsi tárgyalásokat, és befejezettnek tekintik a korábbi játékosuk visszaszerzéséért indított akciót.

A számos fordulót és fordulatot hozó tárgyalássorozat utolsó szakaszában a Paris Saint-Germain 130 millió euró készpénzt és három játékost kért a 2017-ben éppen a katalánoktól világrekordot jelentő 222 millió euróért megvett brazil szupersztárért. Erre mondtak nemet a katalánok, és az ESPN forrásai szerint szinte esélytelen, hogy újabb ajánlatot tegyenek, így Neymar mégis kénytelen lesz Párizsban maradni.

A katalán klubtól kiszivárgó hírek szerint a 130 millió euró mellé a párizsiak Ivan Rakiticet és Jean-Clair Todibo játékjogát kérték volna végleg, valamint Ousmane Dembélét kölcsönbe.

A változatos alkudozásban volt már szó 80 millió euróról plusz Philippe Coutinhóról és Rakiticról, 100 millió euróról Coutinhóval együtt, 130-ról Dembélével, és különböző kölcsönvételekről végleges megvásárlási opcióval.

Az ügyet azonban számtalan körülmény nehezítette. Elég csak azt említenünk, hogy a Barca idén nyáron már kifizetett 120 millió eurót Antoine Griezmannért, és így a katalánok idei átigazolásra szánt pénzkerete már szűkös. Kikerült a képből Coutinho, aki időközben aláírt a Bayern Münchenhez, Rakiticnek nem igazán akaródzik Párizsba költöznie, Dembélé ügynöke pedig nem engedi, hogy a fiatal, és nem kicsit problémás francia maradjon a spanyol bajnokcsapatnál.

Mindeközben Neymar egyik szponzora ilyen képet posztol, majd törli pár perccel később:

Az pedig már csak a hab volt a tortán, hogy a Real Madrid is bejelentkezett Neymarért, egy elég jó 100 millió euró + Gareth Bale, James Rodríguez, Keylor Navas téttel.

Így állunk most, de senki ne vegyen rá mérget, hogy szeptember 3-án nem fogják nagy csinnadrattával bemutatni Neymart Barcelonában (nem mintha bárkinek is be kéne mutatni). Az átigazolási piac szeptember 2. éjféli zárásáig még sok minden történhet.

Ja, és Ernesto Valverdét, a Barca vezetőedzőjét is megkérdezték pénteken egy sajtótájékoztatón, hogy egy 0-tól 10-ig terjedő skálán mennyire untatja a Neymar ügy? A válasz: 9,5.