Vágólapra másolva!
Ritkán látható drámai végjátékot hozott a Kiskőrösi LC és a Kecskeméti LC összecsapása a labdarúgó-Magyar Kupa harmadik fordulójában: a 0-0-s végeredmény után a vendégek maratoni tizenegyespárbajban (15-16), 42 (!) rúgás után harcolták ki a továbbjutást. A KLC így a Magyar Kupa országos főtábláján szerepelhet ősszel, s izgatottan várhatja a szeptember 9-i sorsolást.

A Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő két együttes mérkőzése szerdán 17 órakor rekkenő hőség közepette, verőfényes napsütésben vette kezdetét. Ekkor még senki sem sejtette, hogy mire a találkozó véget ér, már sötétedni kezd majd. Csakhogy a két csapat nem bírt egymással, így végül jöhettek a tizenegyesek. Az első öt rúgó után 3-3 volt az állás, azonban további 32 kísérletre volt szükség a döntéshez.

Az idegek csatája végül 35 percen át tartott, a kecskemétiek fél 8 körül, 21 kört követően ünnepelhettek.

A Kecskeméti LC együttese a 42. tizenegyes után győzte le a Kiskőrös csapatát Forrás: baon.hu

„Körülbelül három infarktust éltünk át a kispadon, azt hiszem, én is, és a túloldalon ülő kollégám is – mondta tréfásan a Blikknek Nagy Lajos, a kecskemétiek vezetőedzője.

– Az biztos, hogy örök élmény marad ez a mérkőzés,

idővel a fiatal játékosaink is átérzik majd azt hiszem, milyen különleges dolognak voltak a részesei. Természetesen nagyon örülünk a továbbjutásnak, kellőképpen megünnepeltük, és izgatottan várjuk a sorsolást."

A túloldalon eközben rendkívül csalódottak voltak az elszalasztott lehetőség miatt. Különösen fájó, hogy a másodikként rúgó hazaiak négyszer is a továbbjutás küszöbén álltak, miután kapusuk, Ámman Márk négy rúgást is hárított, ám nem tudtak élni a kínálkozó eséllyel, a sorsdöntő rúgások sorra kimaradtak.

ahol már nevesebb ellenfelekkel is találkozhattunk volna. Sajnálom a csapatomat, amiért így egy élménnyel szegényebbek lettünk, de fel kell emelnünk a fejünket, a bajnokságban fontos mérkőzések várnak ránk – fogalmazott a Kiskőröst irányító Miskovicz Bálint.