Történelmet írt a Barca csodatinije

Ansu Fati
Barcelona´s Guinea-Bissau forward Ansu Fati (2R) celebrates with Barcelona's French defender Clement Lenglet, Barcelona's Dutch midfielder Frenkie De Jong, Barcelona's Spanish defender Jordi Alba and Barcelona's Spanish defender Gerard Pique after scoring during the Spanish league football match CA Osasuna against FC Barcelona at El Sadar stadium in Pamplona on August 31, on 2019. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén némi meglepetésre az FC Barcelona csak 2-2-es döntetlent játszott az Osasuna vendégeként. A katalánoknak azonban volt okuk az örömre is, a szünetben pályára lépő, majd nem sokkal később kapuba találó Anssumane Fati a klub történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

Nem indult jól a meccs a katalánoknak, az Osasuna ugyanis egy szép akció végén már a 7. percben megszerezte a vezetést, amit a szünetig meg is tartott. A második félidőre érkezett a Barcába Ansu Fati, aki az 51. percben egy szép fejessel egyenlített. A találat történelmi volt, a Bissau-Guinea-i tehetség ugyanis 16 évesen és 304 naposan volt eredményes, amellyel a klub történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált (a La Ligában pedig a 3. legfiatalabb).

Ansu Fati (j2) történelmet írt, a Barca azonban újabb pontokat veszített a La Ligában Forrás: AFP/Ander Gillenea

Nem sokkal később Artur révén már a vezetést is megszerezték a vendégek, a győzelem azonban elmaradt, Pique kezezése miatt ugyanis a hajrában büntetőt kaptak a hazaiak, amelyet Roberto Torres értékesített. A 2-2-es döntetlen azt jelenti, hogy a Barca három forduló után csupán 4 ponttal áll a bajnokságban.