Bíróságon érné el az Inter sztárja, hogy visszakerüljön az első csapatba

FC Internazionale v Empoli FC - Serie A Inter Internazionale FC Milan Milano Serie A Calcio Soccer Italy Calciatore SPORT Italia
Mauro Icardi #9 of FC Internazionale Milano during the serie A match between FC Internazionale and Empoli FC at Stadio Giuseppe Meazza on May 13, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az argentin Mauro Icardi beperelte klubját, az Internazionalét, amelytől másfél millió eurót követel, és azt, hogy vegyék vissza az első csapat keretébe.

Az olasz élvonal kétszeres gólkirálya szerint hátrányos megkülönböztetésben volt része az elmúlt hónapokban, mivel eltávolították a képét a milánói klub reklámkampányaiból, nem vehetett részt a taktikai megbeszéléseken, a csapatfotózáson és a csapatvacsorán, kizárták a közös csoportból az egyik csevegőprogramban, illetve a közös bemelegítés után az első kerettől külön kell edzenie, és a posztspecifikus gyakorlásokon sem lehet ott.

Mauro Icardinak sérült a méltósága Forrás: NurPhoto/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

A beadvány szerint mindezzel sérült Icardi méltósága, becsülete, jó hírneve, illetve személyes és szakmai megítélése. A La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap szerint a bírósági döntésre két-három hónapot kell várni az ügyben.

A klubvezetés és a játékos viszonya az év elején romlott meg,

mivel elhúzódó tárgyalásokat folytattak a szerződése meghosszabbításáról, de nem született megegyezés.

Icardit február közepén leváltották a csapatkapitányi posztról, és bár tavasszal még játszott a bajnoki meccseken, a nyári felkészülési találkozókon és a Serie A első fordulójában nem szerepelt az Inter keretében.

Szerződése 2021 nyaráig szól, de sajtóhírek szerint a Napoli és a Monaco is fizetett volna 65 millió eurót a nyári szünetben a megszerzéséért, ám az Internél mindkét ajánlatot visszautasították.