Vágólapra másolva!
Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát népszerűsítették a hétvégi FTC-Diósgyőr futball-mérkőzésen a zöld-fehér klub utánpótlás labdarúgói és önkéntesek. A segélyszervezet és az FTC közös akciója rászoruló gyermekek tanévkezdésének megkönnyítését szolgálja.

Az Ökumenikus Segélyszervezet újabb közös kampányt szervezett stratégiai partnerével, a Ferencvárosi Torna Clubbal, ezúttal a DVTK elleni mérkőzésen egy látványos megmozdulás keretei között. Az ökumenikusok az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében a tanévkezdésig 1000 rászoruló gyermeket támogattak minőségi tanszercsomagokkal országszerte, az ehhez szükséges pénzen felüli adományokból pedig év közben támogatják a gyerekek felzárkózását.

Az 1353-as adományvonal tárcsázásával segítheti a gyerekek tanévkezdését Forrás: All rights reserved/Molnar Adam

Ehhez a segélyakcióhoz csatlakozott az FTC, amely a Fradi Shopban gyűjtést szervezett, valamint a DVTK ellen megrendezett hazai mérkőzésen látványos, közös akcióval készült. A találkozó kezdetkor a klub utánpótlás-labdarúgói, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet résztvevői csaknem 200 gyermek élőképként formálta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit a lelátón.
A 1353-as adományvonal tárcsázásával minden alkalommal 250 forinttal támogatják a telefonálók a segélyakció célját. A mérkőzés előtti megmozdulás célja az volt, hogy minél több ember figyelmét felhívják az akcióra és a telefonszámra, hiszen a tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi teher, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek

A Ferencváros számára fontos a társadalmi szerepvállalás Forrás: SMIC/Micheller Szilvia

A 2012-ben elsőként meghirdetett augusztusi akció olyan családoknak segít, amelyek számára a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelem. Ezen családok számára a tanévkezdéssel járó, gyerekenként több tízezer forintos egyszeri kiadás megoldhatatlan feladat.
A Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet 2014-ben kötött egymással stratégiai együttműködési megállapodást, melynek során az elmúlt években számos alkalommal segítettek közösen a rászorulókon. Az akciók során több száz rászoruló részére osztottak ételt, gyűjtöttek meleg ruhákat rászoruló családoknak, valamint segítettek például a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak.