Vágólapra másolva!
Szeptember 5-8. között az olaszországi Riminiben kerül megrendezésre a minifoci legrangosabb európai klubeseménye, az EMF Bajnokok Ligája és a senior BL. Összesen négy csapat képviseli majd Magyarországot, előbbiben a Mad Dogs és a Todor Pet Bau Team KFT., utóbbiban pedig a Masterplast -HL-Lab és az 1. FC Corrado. Ennek apropóján szólaltak meg a főszereplők.

A Mad Dogs a HL-LAB Minifutball Szuperliga 1. helyezettjeként, míg a Todor Pet Bau Team KFT a döntő szereplőjeként harcolta ki a BL-indulást. Itt is fontos szempont – csak úgy, mint a válogatottnál –, hogy

az EMF Bajnokok Ligájában sem szerepelhetnek profi labdarúgó szerződéssel rendelkező játékosok.

A szabályt megszegő csapatok komoly pénzbüntetésre és két év kizárásra számíthatnak az EMF rendezvényeiről.

Először a BL-ben a Todor, újra felérhet a csúcsra a Mad Dogs

amely nagy hangsúlyt is kap, éppen ezért nem csak csapattársak, hanem már barátok fociznak együtt. Kíváncsian várom, hogy milyen eredményt ér majd el a csapat a nemzetközi mezőnyben, de bízom benne, hogy a lehető legtovább eljutunk. Ennek érdekében pedig biztos vagyok benne, hogy a játékosaim is mindent meg fognak tenni. Kedden este utazik el a csapat, és a terveink szerint szerda délelőtt meg is érkeznek a szállásra. Szeretném, ha jól felkészülnének a mérkőzésekre, és élveznék a lehetőséget, hogy részt vehetnek egy igen színvonalas nemzetközi tornán" – mondta a csapatvezető, Petru Adochiti, aki hozzátette, hogy a keretet tekintve szinte a lehető legerősebb összeállításban utaznak el, persze sajnos van olyan játékos, aki munkahelyi vagy nagypályás elfoglaltság miatt nem tud a csapattal tartani.

Először szerepel a BL-ben a Todor Pet Bau Team KFT Forrás: OMFSZ/Facebook/dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy akik részt vettek a selejtezőn és az elmúlt év eredményeiben oroszlánrészt vállaltak, azok közül mindenki el tudjon utazni.

Fontos a jó eredmény, de még fontosabb, hogy jól érezze magát a csapat"

– tette hozzá Petru Adochiti, aki megköszönte a kaminokupa.hu-nak és a Mini-Futball Szövetségnek a lehetőséget, és sok sikert kívánt a másik magyar csapatnak, a Mad Dogsnak.

A Mad Dogs 2016-ban megnyerte a BL-t, ráadásul már negyedik alkalommal képviseli Magyarországot a nemzetközi porondon, így jó eséllyel indul Riminiben is.

„Nagy lelkesedéssel várjuk a mostani Bajnokok Ligáját. Már a negyedik nemzetközi megmérettetésünk lesz az idei, és

eddig a maribori a legsikeresebb, hiszen ott sikerült megnyerni a BL-t (2016-ban, a szerk.). Leírhatatlan az az élmény, amit akkor átéltünk.

Ennél nagyobb eredményt nem nagyon lehet elérni klubszinten. Sajnos lesznek hiányzóink, mivel a csapataik nem szívesen engedik el a játékosokat bajnokság közben. Ennek ellenére igyekeztünk minél erősebb keretet összerakni, ami szerintem sikerült is. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz. Itt már nagyon sok múlik a pillanatnyi formám, koncentráción és a szerencsén. Európa elitje lesz jelen, egyik meccset se lehet félvállról venni" – mondta Deményi Gábor, a Mad Dogs csapatvezetője, aki az ellenfelekről is beszélt,

„Nagyon kíváncsi vagyok azokra a csapatokra, amelyek egyedüliként képviselik országukat, és bombaerős a válogatottjuk - csehek , oroszok, kazahok."

– beszélt a félelmeiről Deményi, aki hozzátette, hogy nagyon motiváltan és sikerre éhesen fognak minden meccsen pályára lépni, hiszen Olaszországban, Riminiben a tengerparton lesznek az összecsapások, a környezet pedig már önmagában is nagyon motiváló.

A Mad Dogs 2016-ban megnyerte a BL-t Forrás: OMFSZ/Facebook/ dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

„Szerdán reggel indul csapatunk, hogy az esti ünnepélyes megnyitón ott legyünk a helyszínen.

Ha sikerülne a két meccsen hat pontot gyűjteni, akkor nyugodtabban várhatnánk a pénteki folytatást,

mert már nem forogna veszélyben a továbbjutás, és már a legjobb 16 közé kerülnénk. Köszönjük a szövetségnek, hogy ismét lehetővé tették a magyar csapatok indulását ezen a rangos eseményen. Szurkolni fogunk a másik induló magyar csapatnak is, a Todor Pet Bau Team Kft-nek . Reméljük minél tovább fognak jutni és bizonyítják, hogy egy magyar csapatot sem lehet leírni vagy félvállról venni – zárta a szavait Deményi Gábor.

A Bajnokok Ligája programja:

Szeptember 5. csütörtök - két csoportmeccs (egy délelőtt, egy délután)
Szeptember 6. péntek - egy csoportmeccs (délelőtt) és nyolcaddöntő (délután)
Szeptember 7. szombat - negyeddöntő (délelőtt) és elődöntők (este)
Szeptember 8. vasárnap - 12.00. bronzmérkőzés, 15.00. döntő

Az emberi oldal döntött

Horváth Imre, HL-LAB tulajdonosa, a HL-LAB Szuperliga névadó szponzora is jól ismeri a kispályás foci világát, így azt is elmondta, milyen esélyeket lát a BL-ben.

„A kispályás focival már nagyon régóta kapcsolatban vagyok. Egyetemi baráti társaságként indult az egész, amely a mai napig működik, immár 20 éve. Persze egy-két személycsere volt az évek folyamán, de a többség megmaradt, többen kollégák is lettek a cégnél. Nagy Lajosékkal tavaly ismerkedtem meg a nagy színvonalas, egri HL-LAB Eszterházy Kupán, amely szinte az egész észak-keleti régiót megmozgatta. A szövetségi kapitány is kint volt a tornán, akkor beszéltünk először, majd a debreceni Real Team Kupán ültünk le komolyabban beszélgetni a közös együttműködésről. Volt máshonnan is érdeklődés felénk, de nem láttam olyat, amelyhez szívesen adtuk volna a nevünket.

Itt viszont minden adott, nagyon komoly a szervezés, illetve a kispályás foci szeretete"

– mondta Horváth Imre az Origónak, aki kiemelte, hogy nagyon fontos volt a szponzorálást illetően az emberi oldal. A HL-LAB tulajdonosa hozzátette, a Mini-Futball Szövetségnél nagyon szimpatikus emberek dolgoznak, akik

hosszú távú stratégiában dolgoznak, és nem a sportágban lévő kis pénzt szeretnék kiszedni.

„A Mini-Futball Szövetség a személyemben elsősorban egy újabb kispályás focirajongót nyert. Persze az internet világában sokan látják az együttműködést, így a támogatáson kívül például sok emberhez eljutott Debrecenben a szövetség neve, mivel minket sokan ismernek a keleti régióban. Ami a másik oldalt illeti, a Dunántúlon viszont még kevesebben tudják, mi az a HL-LAB, így

– árulta el Horváth Imre, aki ejtett pár szót a minifociról is.

Horváth Imre, HL-LAB tulajdonosa is jó szereplést vár a BL-ben a magyar csapatoktól Forrás: agraragazat.hu

„Nagyon jónak tartom a kezdeményezést, kiválónak látom a tornák színvonalát is. Az viszont nagy hátrány, hogy a minifocinál a pálya és a kapu mérete eltér a hagyományos 5+1-es labdarúgástól, így infrastrukturálisan sokat kell fejlődni. Magyarországon a legnépszerűbb tömegsport, ennek ellenére még kell egy kis idő, míg a közvélemény is a helyén tudja majd kezelni.

Én például futsaloztam is, de ez nekem sokkal jobban tetszik "

– mondta a HL-LAB tulajdonosa, aki a 2019-es EMF Bajnokok Ligájával kapcsolatban elárulta, hogy nagyon szurkol majd a magyar csapatoknak.

szinte legyőzhetetlennek tűnnek. A debreceni Real Team Kupán láttam őket, ahol bár nem nyertek – kicsit lejtett a pálya, és a kettős emberhátrány ellenére is eljutottak az aranygólig –, látszott, hogy félelmetes játékerőt képviselnek. A Todor Pet Bau Team KFT együttesét kevésbé ismerem, de tudom, hogy sok olyan játékosa van, amely komoly futsalos múlttal rendelkezik. A románok nagyon erősek, de bízom benne, hogy valamelyik magyar csapat bejut majd a legjobb négy csapat közé" – zárta a szavait Horváth Imre.

Nehéz, de nagyon hálás feladat

Pinkóczi Tibor neve – aki többek között az Országos Mini-Futball Szövetség versenyszervezésért felelős elnökségi tagja, a Szuperliga és a Ligakupa főszervezője – minden olyan ember számára ismerősen csenghet, aki valaha is kapcsolatba került Magyarország legnépszerűbb tömegsportjával.

„Általános iskola 1. osztályában kezdődött a történetem. A barátokkal már akkor kispályás fociztunk, ezt követően pedig ott volt heti rendszerességgel az iskolai sport is, és a focitornák. Természetesen ez tinédzserként is folytatódott. 2002-ben meguntuk, hogy hosszú évek óta csak egymás ellen játszunk a 16. kerületi Sasvár utcai pályán, ráadásul semmi komoly tétje nincs a meccseknek, így tornát szerveztünk. Előbb hat csapat jelentkezett, majd a szomszédos lakótelepről még kettő, így nyolc együttes indult el. Ezzel pedig elindult egy folyamat. Ezt a tornát negyedévente megrendeztük, majd a kerületet hagytuk el, átköltöztünk a Csömöri Sportcsarnokba, és

és több rekordot is tartunk" – mondta az Origónak Pinkóczi Tibor, aki arról is beszélt, hogyan kerültek kapcsolatba a Mini-Futball Szövetséggel.

Pinkóczi Tibor (balra) a magyar válogatott játékosával, Barabás Miklóssal Forrás: kaminokupa.hu!dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

„Négy évvel ezelőtt az akkor újjáalakuló szövetségtől dr. Molnár Andrea keresett meg. Őszintén elmondta, hogy a Google dobta ki a nevünket,

mint a legtöbb találatot a kispályás focira rákeresve. Felvázolta, hogy szeretné feléleszteni a Mini-Futball Szövetséget, és ránk számítana, mint szervező csapatra. Azóta bajnokságaink, kupáink is vannak már" – árulta el a versenyszervezésért felelős elnökségi tag, a Szuperliga és a Ligakupa főszervezője, aki arról is beszélt, miről szól a munkája.

online marketingtől kezdve, a fotózáson át a versenyek megszervezése, lebonyolítása is a feladatunk. Én az egészet koordinálom, összefogom, tartom a kapcsolatot mindenkivel az ötlettől egészen a visszacsatolásig. Kiket célzunk meg, hírverés a tornának, sorsolások, eredmények rögzítése, fényképek, videók készítése, összefoglalók írása, stb. Bőven vannak feladatok előtte és után is. Nehéz, de nagyon hálás feladat, mivel emberekkel foglakozunk.

8-10 ezer ember fordul meg nálunk évente,

mindenki más-más kommunikációt, törődést igényel, és ettől lesz csak igazán szép az egész" – mondta Pinkóczi Tibor, aki a Bajnokok Ligájáról, a magyar csapatok esélyiről is elmondta a véleményét.

„A Mad Dogs 2016-ban az első BL-t megnyerte, most is kiemeltként várhatja a sorsolást. Nagyon jó játékosok alkotják a csapatot, remélem, hogy minél messzebb jutnak. A Todor Pet Bau Team KFT. nyerte idén a legtöbb Kaminokupát és bajnokságot, így nemcsak a Szuperliga 2. hely miatt mondom azt, hogy abszolút megérdemlik, hogy ott legyenek Riminiben. Jó háttérrel rendelkező kispályás csapat. Nem szabad elfeledkezni a két senior csapatról, a Masterplast -HL-Labról és 1. FC Corradóról sem, amelyek már harmadik éve lesznek ott a Bajnokok Ligájában. Náluk is bízunk a jó szereplésben" – zárta a szavait Pinkóczi Tibor.

Harmadik éve képviselik Magyarországot

És ha már szóba kerültek a senior csapatok, érdemes velük is megismerkedni, mivel mindkét gárda immár harmadik alkalommal vesz részt a tornán.

Az 1. FC Corrado számára nem ismeretlen a senior BL Forrás: OMFSZ/Facebook

Az 1. FC Corrado Budapest. XXI. kerületének, Csepelnek országosan kiemelkedő kispályás labdarúgó csapata. A csapatot Pintye László alapította 1996-ban, aki a Csepel SC labdarúgója volt 1972-1980 között. Az együttes történelme szorosan összeforr a Csepeli labdarúgás múltjával, hiszen az 1. FC Corrado 23 éve csepeli kötődésű játékosokból alakult. 5+1-es csapatként,

története során három alkalommal nyert magyar bajnoki címet, két alkalommal pedig 2. helyezést ért el.

A Masterplast -HL-Lab harmadik alkalommal szerepel a senior BL-ben Forrás: OMFSZ/Facebook

A Masterplast minifoci csapata immár 15 éves aktív múltra tekint vissza. Tibor Dávid (korábbi EMF elnök) cégében 2004-2005-ben gyűlt össze egy olyan közösség, amely tagjai már korábban is ismerték egymást a pályákról,

de ez a munkahelyi kapcsolat új lehetőséget biztosított számukra a közös sportolásra. A kezdeti években különböző kupákon alkalomszerűen vett részt a csapat, majd az elért sikereken felbátorodva benevezett a székesfehérvári kispályás (minifoci) bajnokságba, amelyben több alkalommal is sikerült bajnoki címet nyernie. A sikerek eredményeként a csapat részt vett országos rendezvényeken, illetve résztvevőként bekapcsolódott a magyarországi minifoci vérkeringésébe is. Az országhatárokat átlépve immár harmadik alkalommal vesz részt az Európai Minifutball Szövetség ESCL tornáján.