Társoldalunk:

Egy magyar csapatot sem lehet félvállról venni az EMF Bajnokok Ligájában

2019.09.03. 17:02

Szeptember 5-8. között az olaszországi Riminiben kerül megrendezésre a minifoci legrangosabb európai klubeseménye, az EMF Bajnokok Ligája és a senior BL. Összesen négy csapat képviseli majd Magyarországot, előbbiben a Mad Dogs és a Todor Pet Bau Team KFT., utóbbiban pedig a Masterplast -HL-Lab és az 1. FC Corrado. Ennek apropóján szólaltak meg a főszereplők.

A Mad Dogs a HL-LAB Minifutball Szuperliga 1. helyezettjeként, míg a Todor Pet Bau Team KFT a döntő szereplőjeként harcolta ki a BL-indulást. Itt is fontos szempont – csak úgy, mint a válogatottnál –, hogy az EMF Bajnokok Ligájában sem szerepelhetnek profi labdarúgó szerződéssel rendelkező játékosok. A szabályt megszegő csapatok komoly pénzbüntetésre és két év kizárásra számíthatnak az EMF rendezvényeiről.

Először a BL-ben a Todor, újra felérhet a csúcsra a Mad Dogs

Örülünk neki, hogy 2019-ben először részt vehetünk az EMF Bajnokok Ligájában. Szerettünk volna kijutni és ezt a célt teljesítettük is. Nálunk nagyon fontos a jó hangulat, amely nagy hangsúlyt is kap, éppen ezért nem csak csapattársak, hanem már barátok fociznak együtt. Kíváncsian várom, hogy milyen eredményt ér majd el a csapat a nemzetközi mezőnyben, de bízom benne, hogy a lehető legtovább eljutunk. Ennek érdekében pedig biztos vagyok benne, hogy a játékosaim is mindent meg fognak tenni. Kedden este utazik el a csapat, és a terveink szerint szerda délelőtt meg is érkeznek a szállásra. Szeretném, ha jól felkészülnének a mérkőzésekre, és élveznék a lehetőséget, hogy részt vehetnek egy igen színvonalas nemzetközi tornán" – mondta a csapatvezető, Petru Adochiti, aki hozzátette, hogy a keretet tekintve szinte a lehető legerősebb összeállításban utaznak el, persze sajnos van olyan játékos, aki munkahelyi vagy nagypályás elfoglaltság miatt nem tud a csapattal tartani.

Először szerepel a BL-ben a Todor Pet Bau Team KFTForrás: OMFSZ/Facebook/dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy akik részt vettek a selejtezőn és az elmúlt év eredményeiben oroszlánrészt vállaltak, azok közül mindenki el tudjon utazni. Fontos a jó eredmény, de még fontosabb, hogy jól érezze magát a csapat" – tette hozzá Petru Adochiti, aki megköszönte a kaminokupa.hu-nak és a Mini-Futball Szövetségnek a lehetőséget, és sok sikert kívánt a másik magyar csapatnak, a Mad Dogsnak.

A Mad Dogs 2016-ban megnyerte a BL-t, ráadásul már negyedik alkalommal képviseli Magyarországot a nemzetközi porondon, így jó eséllyel indul Riminiben is.

„Nagy lelkesedéssel várjuk a mostani Bajnokok Ligáját. Már a negyedik nemzetközi megmérettetésünk lesz az idei, és eddig a maribori a legsikeresebb, hiszen ott sikerült megnyerni a BL-t (2016-ban, a szerk.). Leírhatatlan az az élmény, amit akkor átéltünk. Ennél nagyobb eredményt nem nagyon lehet elérni klubszinten. Sajnos lesznek hiányzóink, mivel a csapataik nem szívesen engedik el a játékosokat bajnokság közben. Ennek ellenére igyekeztünk minél erősebb keretet összerakni, ami szerintem sikerült is. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz. Itt már nagyon sok múlik a pillanatnyi formám, koncentráción és a szerencsén. Európa elitje lesz jelen, egyik meccset se lehet félvállról venni" – mondta Deményi Gábor, a Mad Dogs csapatvezetője, aki az ellenfelekről is beszélt,

„Nagyon kíváncsi vagyok azokra a csapatokra, amelyek egyedüliként képviselik országukat, és bombaerős a válogatottjuk - csehek , oroszok, kazahok."Remélem, hogy nem a válogatottakat gyűjtötték egy csapatba, és így próbálják elhódítani a legrangosabb trófeát" – beszélt a félelmeiről Deményi, aki hozzátette, hogy nagyon motiváltan és sikerre éhesen fognak minden meccsen pályára lépni, hiszen Olaszországban, Riminiben a tengerparton lesznek az összecsapások, a környezet pedig már önmagában is nagyon motiváló.

A Mad Dogs 2016-ban megnyerte a BL-tForrás: OMFSZ/Facebook/ dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

„Szerdán reggel indul csapatunk, hogy az esti ünnepélyes megnyitón ott legyünk a helyszínen. Ha sikerülne a két meccsen hat pontot gyűjteni, akkor nyugodtabban várhatnánk a pénteki folytatást, mert már nem forogna veszélyben a továbbjutás, és már a legjobb 16 közé kerülnénk. Köszönjük a szövetségnek, hogy ismét lehetővé tették a magyar csapatok indulását ezen a rangos eseményen. Szurkolni fogunk a másik induló magyar csapatnak is, a Todor Pet Bau Team Kft-nek . Reméljük minél tovább fognak jutni és bizonyítják, hogy egy magyar csapatot sem lehet leírni vagy félvállról venni – zárta a szavait Deményi Gábor.

A Bajnokok Ligája programja:

Szeptember 5. csütörtök - két csoportmeccs (egy délelőtt, egy délután)
Szeptember 6. péntek - egy csoportmeccs (délelőtt) és nyolcaddöntő (délután)
Szeptember 7. szombat - negyeddöntő (délelőtt) és elődöntők (este)
Szeptember 8. vasárnap - 12.00. bronzmérkőzés, 15.00. döntő

Az emberi oldal döntött

Horváth Imre, HL-LAB tulajdonosa, a HL-LAB Szuperliga névadó szponzora is jól ismeri a kispályás foci világát, így azt is elmondta, milyen esélyeket lát a BL-ben.

„A kispályás focival már nagyon régóta kapcsolatban vagyok. Egyetemi baráti társaságként indult az egész, amely a mai napig működik, immár 20 éve. Persze egy-két személycsere volt az évek folyamán, de a többség megmaradt, többen kollégák is lettek a cégnél. Nagy Lajosékkal tavaly ismerkedtem meg a nagy színvonalas, egri HL-LAB Eszterházy Kupán, amely szinte az egész észak-keleti régiót megmozgatta. A szövetségi kapitány is kint volt a tornán, akkor beszéltünk először, majd a debreceni Real Team Kupán ültünk le komolyabban beszélgetni a közös együttműködésről. Volt máshonnan is érdeklődés felénk, de nem láttam olyat, amelyhez szívesen adtuk volna a nevünket. Itt viszont minden adott, nagyon komoly a szervezés, illetve a kispályás foci szeretete" – mondta Horváth Imre az Origónak, aki kiemelte, hogy nagyon fontos volt a szponzorálást illetően az emberi oldal. A HL-LAB tulajdonosa hozzátette, a Mini-Futball Szövetségnél nagyon szimpatikus emberek dolgoznak, akik hosszú távú stratégiában dolgoznak, és nem a sportágban lévő kis pénzt szeretnék kiszedni.

„A Mini-Futball Szövetség a személyemben elsősorban egy újabb kispályás focirajongót nyert. Persze az internet világában sokan látják az együttműködést, így a támogatáson kívül például sok emberhez eljutott Debrecenben a szövetség neve, mivel minket sokan ismernek a keleti régióban. Ami a másik oldalt illeti, a Dunántúlon viszont még kevesebben tudják, mi az a HL-LAB, így komoly reklámértéke van a szponzorációnak" – árulta el Horváth Imre, aki ejtett pár szót a minifociról is.

Horváth Imre, HL-LAB tulajdonosa is jó szereplést vár a BL-ben a magyar csapatoktólForrás: agraragazat.hu

„Nagyon jónak tartom a kezdeményezést, kiválónak látom a tornák színvonalát is. Az viszont nagy hátrány, hogy a minifocinál a pálya és a kapu mérete eltér a hagyományos 5+1-es labdarúgástól, így infrastrukturálisan sokat kell fejlődni. Magyarországon a legnépszerűbb tömegsport, ennek ellenére még kell egy kis idő, míg a közvélemény is a helyén tudja majd kezelni. Én például futsaloztam is, de ez nekem sokkal jobban tetszik " – mondta a HL-LAB tulajdonosa, aki a 2019-es EMF Bajnokok Ligájával kapcsolatban elárulta, hogy nagyon szurkol majd a magyar csapatoknak.

A Mad Dogs együttesét jobban ismerem, mert nagy hírük van. Ahol elindulnak, ott mindig jól szerepelnek, szinte legyőzhetetlennek tűnnek. A debreceni Real Team Kupán láttam őket, ahol bár nem nyertek – kicsit lejtett a pálya, és a kettős emberhátrány ellenére is eljutottak az aranygólig –, látszott, hogy félelmetes játékerőt képviselnek. A Todor Pet Bau Team KFT együttesét kevésbé ismerem, de tudom, hogy sok olyan játékosa van, amely komoly futsalos múlttal rendelkezik. A románok nagyon erősek, de bízom benne, hogy valamelyik magyar csapat bejut majd a legjobb négy csapat közé" – zárta a szavait Horváth Imre.

Nehéz, de nagyon hálás feladat

Pinkóczi Tibor neve – aki többek között az Országos Mini-Futball Szövetség versenyszervezésért felelős elnökségi tagja, a Szuperliga és a Ligakupa főszervezője – minden olyan ember számára ismerősen csenghet, aki valaha is kapcsolatba került Magyarország legnépszerűbb tömegsportjával.

„Általános iskola 1. osztályában kezdődött a történetem. A barátokkal már akkor kispályás fociztunk, ezt követően pedig ott volt heti rendszerességgel az iskolai sport is, és a focitornák. Természetesen ez tinédzserként is folytatódott. 2002-ben meguntuk, hogy hosszú évek óta csak egymás ellen játszunk a 16. kerületi Sasvár utcai pályán, ráadásul semmi komoly tétje nincs a meccseknek, így tornát szerveztünk. Előbb hat csapat jelentkezett, majd a szomszédos lakótelepről még kettő, így nyolc együttes indult el. Ezzel pedig elindult egy folyamat. Ezt a tornát negyedévente megrendeztük, majd a kerületet hagytuk el, átköltöztünk a Csömöri Sportcsarnokba, és egyre több csapat jelentkezett. Ekkor merült fel, mi lenne, ha vállalkozás lenne belőle. Jelenleg ott tartunk, hogy az ország bármelyik pontján megszervezünk tornákat, és több rekordot is tartunk" – mondta az Origónak Pinkóczi Tibor, aki arról is beszélt, hogyan kerültek kapcsolatba a Mini-Futball Szövetséggel.

Pinkóczi Tibor (balra) a magyar válogatott játékosával, Barabás MiklóssalForrás: kaminokupa.hu!dbl.V-photo/Dbl.V-Photo

„Négy évvel ezelőtt az akkor újjáalakuló szövetségtől dr. Molnár Andrea keresett meg. Őszintén elmondta, hogy a Google dobta ki a nevünket, mint a legtöbb találatot a kispályás focira rákeresve. Felvázolta, hogy szeretné feléleszteni a Mini-Futball Szövetséget, és ránk számítana, mint szervező csapatra. Azóta bajnokságaink, kupáink is vannak már" – árulta el a versenyszervezésért felelős elnökségi tag, a Szuperliga és a Ligakupa főszervezője, aki arról is beszélt, miről szól a munkája.

Nagyon összetett a munkánk, amely zömében amatőr szerveződés. Mindenki a munkája mellett, utána dolgozik. Szerteágazóak a feladatok, online marketingtől kezdve, a fotózáson át a versenyek megszervezése, lebonyolítása is a feladatunk. Én az egészet koordinálom, összefogom, tartom a kapcsolatot mindenkivel az ötlettől egészen a visszacsatolásig. Kiket célzunk meg, hírverés a tornának, sorsolások, eredmények rögzítése, fényképek, videók készítése, összefoglalók írása, stb. Bőven vannak feladatok előtte és után is. Nehéz, de nagyon hálás feladat, mivel emberekkel foglakozunk. 8-10 ezer ember fordul meg nálunk évente, mindenki más-más kommunikációt, törődést igényel, és ettől lesz csak igazán szép az egész" – mondta Pinkóczi Tibor, aki a Bajnokok Ligájáról, a magyar csapatok esélyiről is elmondta a véleményét.

„A Mad Dogs 2016-ban az első BL-t megnyerte, most is kiemeltként várhatja a sorsolást. Nagyon jó játékosok alkotják a csapatot, remélem, hogy minél messzebb jutnak. A Todor Pet Bau Team KFT. nyerte idén a legtöbb Kaminokupát és bajnokságot, így nemcsak a Szuperliga 2. hely miatt mondom azt, hogy abszolút megérdemlik, hogy ott legyenek Riminiben. Jó háttérrel rendelkező kispályás csapat. Nem szabad elfeledkezni a két senior csapatról, a Masterplast -HL-Labról és 1. FC Corradóról sem, amelyek már harmadik éve lesznek ott a Bajnokok Ligájában. Náluk is bízunk a jó szereplésben" – zárta a szavait Pinkóczi Tibor.

Harmadik éve képviselik Magyarországot

És ha már szóba kerültek a senior csapatok, érdemes velük is megismerkedni, mivel mindkét gárda immár harmadik alkalommal vesz részt a tornán.

Az 1. FC Corrado számára nem ismeretlen a senior BLForrás: OMFSZ/Facebook

Az 1. FC Corrado Budapest. XXI. kerületének, Csepelnek országosan kiemelkedő kispályás labdarúgó csapata. A csapatot Pintye László alapította 1996-ban, aki a Csepel SC labdarúgója volt 1972-1980 között. Az együttes történelme szorosan összeforr a Csepeli labdarúgás múltjával, hiszen az 1. FC Corrado 23 éve csepeli kötődésű játékosokból alakult. 5+1-es csapatként, története során három alkalommal nyert magyar bajnoki címet, két alkalommal pedig 2. helyezést ért el.

A Masterplast -HL-Lab harmadik alkalommal szerepel a senior BL-benForrás: OMFSZ/Facebook

A Masterplast minifoci csapata immár 15 éves aktív múltra tekint vissza. Tibor Dávid (korábbi EMF elnök) cégében 2004-2005-ben gyűlt össze egy olyan közösség, amely tagjai már korábban is ismerték egymást a pályákról, de ez a munkahelyi kapcsolat új lehetőséget biztosított számukra a közös sportolásra. A kezdeti években különböző kupákon alkalomszerűen vett részt a csapat, majd az elért sikereken felbátorodva benevezett a székesfehérvári kispályás (minifoci) bajnokságba, amelyben több alkalommal is sikerült bajnoki címet nyernie. A sikerek eredményeként a csapat részt vett országos rendezvényeken, illetve résztvevőként bekapcsolódott a magyarországi minifoci vérkeringésébe is. Az országhatárokat átlépve immár harmadik alkalommal vesz részt az Európai Minifutball Szövetség ESCL tornáján.