Társoldalunk:

Orosz Pál elárulta, milyen céljai vannak a Fradinak az El-csoportkörben

2019.09.04. 15:47

Az elsődleges cél az El-csoportkörben a tapasztalatszerzés – mondta a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál.

Édes teher az Európa-liga. Hosszú évek óta mondom – néha meg is mosolyogtak miatta –, hogy a csoportkörös szereplés a célunk,  de így voltunk ezzel a magyar bajnoki cím és a kupagyőzelem megszerzése előtt is, ameddig nem nyertünk valamit, mindenkiben volt némi fenntartás.

Egy építkezési folyamat része, hogy eljutottunk idáig, azaz elértük a célunkat. Többször elmondtam azt is, hogy számunkra egyelőre inkább az El-szereplés a reális, nem a BL csoportköre"  – mondta a FradiMédiának Orosz Pál, aki hozzátette, hogy az elsődleges cél a csoportkörben a tapasztalatszerzés a játékosok, a csapat és a háttérdolgozók szempontjából is.

Egyetlen elvárás van: mindenki a maximális tudását adja hozzá a szerepléshez, hogy a lehető legjobb eredményekkel jöhessünk ki a csoportmeccsekből. Most, hogy végre elértük a célunkat, szeretném, ha mindenki örömét lelné benne. Mivel a Ferencvárosról van szó, természetesen minden egyes mérkőzésnek úgy fogunk nekiállni, hogy szeretnénk megnyerni, de látni kell, hogy nagyon erős ellenfeleink vannak, ezért minden pontnak örülnünk kell majd. Még egyszer mondom: nincs semmiféle elvárás azzal kapcsolatban, hogy hány pontot kell szereznünk – árulta el az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Orosz Pál szerint minden pontnak örülniük kellForrás: Csudai Sándor - Origo

Arra a felvetésre, hogy már zajlik a bérletek értékesítése, a nagy érdeklődés pedig előrevetíti, hogy mindhárom hazai mérkőzését telt ház előtt játszhatja majd az Európa-ligában a Fradi, nagy örömmel válaszolt Orosz Pál. 

Nagy boldogság ez számunkra, de az is fantasztikus érzés volt – és ezért köszönettel tartozunk a szurkolóinknak –, hogy a drukkerek óriási segítséget nyújtottak abban, hogy elérjük a célunkat. 

Akárhogy is nézzük, nem megszokott dolog Európában, hogy egy csapat már a selejtezők során is telt ház előtt tud játszani. Olyan támogatást kaptunk a hazai és az idegenbeli mérkőzéseinken is, amely feltétlenül hozzájárult ahhoz, hogy ezt a sikert közösen elértük. 

Alapvetően nem tervezünk további erősítést,  de ne feledjük, hogy annak idején Roland Lamah is szabadon igazolható játékosként érkezett a Ferencvároshoz.

Ha olyan lehetőség adódna, amely a klub számára is megfelelő, azt még meggondoljuk, de inkább a jövőre gondolunk már, a téli átigazolási időszakra nézegetünk futballistákat – árulta el az átigazolásokkal kapcsolatban a Fradi vezérigazgatója.

A teljes interjú itt olvasható el.