A bíró elvette a meccset, de van még esély

Budapest, 2019. szeptember 9. A vesztes magyar csapat játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Szlovákia csapatától. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott a Groupama Arénában a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn, így elképesztően szorossá vált az élmezőny az E csoportban. A hétfői vereséggel nehéz, de egyáltalán nem megoldhatatlan helyzetbe került a Európa-bajnokságra jutást illetően Marco Rossi csapata. A találkozót követően a magyar válogatott játékosai értékelték a látottakat. 

Amikor lefújták a meccset, a magyarok szövetségi kapitánya, Marco Rossi a bírók felé indult. Ekkor lépett oda hozzá Dzsudzsák Balázs és a kezét a kapitány szájára tapasztotta. Nem véletlenül. Egyrészt nem akarta, hogy az olasz edző elragadtassa magát, másrészt tudta, ha a spanyol bíró feljelenti Rossit, akkor annak súlyos eltiltás lehet a vége.

Dzsudzsák Balázs befogta Marco Rossi száját Forrás: M4 Sport.hu

A magyar csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi ezúttal nem fogta vissza magát. A spanyol bírók botrányos ténykedését sem hagyta szó nélkül. "Elkövettünk néhány hibát, ezért is kaptunk ki.

Nem érdemeltünk vereséget, a játékosok mindent megtettek, nagyszerű volt a hozzáállásuk. A második gól a mi hibánk volt, de összességében nem tudom bántani a fiúkat. A vereség szomorúvá tesz bennünket. Felemelt fejjel kell előre menni és nem szabad feladni. Azt mondtam a fiúknak, hogy ez egy különlegesen kiegyenlített csoport.

Hinnünk kell ebben, ennek szellemében kell dolgoznunk."

A meccs egyetlen magyar gólját szerző Szoboszlai Dominik örült az első találatának a felnőtt válogatottban, mégsem volt felhőtelenül boldog, mivel a válogatott kikapott a szlovákoktól.

„Nem erre számítottam én sem.

Örülök, hogy megszereztem az első gólomat a felnőtt válogatottban, és főleg, hogy ilyen találat volt, de az eredmény miatt csalódott vagyok.

A következő napokban mindenkinek el kell felejtenie ezt a találkozót, és előre kell tekintenünk az előttünk álló meccsekre. Mindenki nagyon akarta a sikert, de ezúttal a szlovákok mellé állt a szerencse. Mindenki láthatta, hogy

de nem számít, milyen ellenfelek jönnek, minden mérkőzésen a három pontért küzdünk majd. Ha sikerül még legalább hat pontot szereznünk, akkor kijuthatunk az Eb-re" – mondta Szoboszlai Dominik, aki azt is elárulta, hogy az összecsapás előtt tudták, hogy a horvátok pontokat vesztettek Azerbajdzsán ellen, így nagy esélyt kaptak, de a meccs előtt, közben, és utána sem ezzel foglalkoztak .

Szoboszlai Dominik (j) megszerezte az első gólját a felnőtt válogatottban, mégsem lehetett felhőtlenül boldog Forrás: MTI/Kovács Tamás

„A gólom előtt Balázs (Dzsudzsák, - a szerk.) mondta, hogy eljött az én időm. Annyit súgott oda, hogy rúgjam be. Szerencsére sikerült"

– mondta a Red Bull Salzburg játékosa a góljáról, majd hozzátette, hogy sajnos nem sokat ért ez a találat. – A meccs elsősorban a helyzetkihasználáson múlt. A szlovákoknak volt két-három lehetőségük, nekünk minimum öt-hat. Mindenki el tudja képzelni, milyen volt a hangulat az öltözőben a vesztes összecsapás után, főleg, hogy a szlovákoktól kaptunk ki. Remélem, hogy mindenki hamar túlteszi magát rajta, és a következő összetartáson már tiszta fejjel tudunk készülni a következő feladatra" – tette hozzá a fiatal játékos.

Baráth Botond megkérdezte a játékvezetőt, hogy

"miért volt ilyen kényelmes a meccsen", amelyért lefújás után kiállította a bíró,

aki így a soron következő, horvátországi mérkőzésen biztos nem léphet pályára.

"Az első szlovák gól lesről született, utána nekünk mindenért sárga lapot osztogatott, a szlovákoknak nem is szólt. Úgy néz ki, hogy

Pedig csak szóltam, hogy ez így nem jó, de ez nem tetszett neki. Biztos nem voltam szimpatikus" – árulta el a Kasas City védője.

Baráth Botond (balra) is tehetletlen volt a szlovák góloknál Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Voltak hibák a mérkőzésen, de még mindig azt gondolom, hogy jó úton járunk. A következő meccseken ennek ki kell majd jönnie.

Az első góljukat a les ellenére megadta a bíró, a második találat szintén szerencsés szituáció után esett,

mire odaértem, sajnos el tudta rúgni a labdát. Három kapura lövésből kettőt belőttek, mi pedig nem tudtuk jó százalékban kihasználni a lehetőségeket. A hangulat ezúttal is nagyszerű volt, ennek ellenére valahogy nem tudjuk legyőzni a szlovákokat. Folyamatosan megfricskáznak minket, melléjük áll a szerencse. Viszont ha választani lehetne, akkor nyerjenek ellenünk kétszer, csak mi jussunk ki az Eb-re. Ehhez most már bravúrra lesz szükségünk, de legutóbb is egy vesztes találkozó után győztük le a horvátokat" – tette hozzá Baráth Botond.

A magyar csapatból az egyik, ha nem a legjobb teljesítményt a válogatottba hosszú sérülés után visszatérő Sallai Roland nyújtotta.

„Sok helyzetet alakítottunk ki, szerencsére én is gyakran játékban voltam, így nagyon szomorú vagyok, hogy kikaptunk. A szlovákok gyakorlatilag a semmiből szereztek két gólt, hiába voltak nekünk komoly helyzeteink. Ez tanulság a hátralévő meccsekre, jobban kell koncentrálnunk a befejezéseknél. Fájó ez a kudarc, de

és újra 90 percet játszottam, elfáradtam, kiadtam magamból mindent, de a végeredmény nyilván beárnyékolja az összképet" – mondta a Freiburg támadója.

Sallai Roland volt a meccs legjobbja Fotó: Hirling Bálint - Origo

Lovrencsics Gergőt egy sérülés miatt sajnos korán, már a 30. percben le kellett cserélnie Marco Rossi szövetségi kapitánynak. Pedig a Ferencváros hátvédje remekül látta el a dolgát a védelem jobb oldalán, amíg a pályán volt, a játékos érthetően csalódottan nyilatkozott az Origónak.

„Bízom benne, hogy csak húzódás, és nincs komoly baj, de majd

kedden, az MRI vizsgálat után lesz pontos diagnózis a combomról. Nagyon mély volt a talaj, és az egyik párharc után a kitámasztásnál éreztem, hogy baj van,

azzal pedig nem akartunk kockáztatni, hogy sérülten hátrányba hozzam a csapatot, főleg, hogy az én oldalamon elég sok szlovák támadás futott. A csere után egyből kezeléseket kaptam az öltözőben, nem sokat láttam a meccsből, a gólokat sem láttam, csak a szurkolók reakciójából hallottam.

Nem akarok ezzel különösebben foglalkozni, de ez a hiba azért elég sokba került nekünk. A vendégek szerencsésebbek voltak nálunk, gyakorlatilag két lövésük talált kaput, és mind a kettő gól lett. Természetesen nem volt jó a hangulat az öltözőben, kikaptunk hazai pályán, nem is lehetett örömtáncot járni. Viszont mennünk kell tovább,

kiélezett a csoport, a sanszunk ugyanúgy megvan, csak hinni kell benne, és elérhetjük a céljainkat"

- árulta el a Ferencváros szélsője.

Lovrencsics Gergőt (b) sérülés miatt le kellett cserélni a szlovákok ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar csapat védője, Willi Orbán is kiemelte, hogy az első szlovák gól lesről született, iletve, hogy ezúttal nem állt a szerencse a válogatott mellett.

„Jó meccset játszottunk a szlovákok ellen, ám

ezúttal ezen az estén nem állt mellénk a szerencse. Az első gólt leshelyzet után kaptuk,

más helyzetekben sem mellettünk volt a szerencse, de volt tartása a csapatnak ezt kövezően is. Sajnos a helyzeteinket nem sikerült jó százalékban értékesítenünk, így nem sikerült pontot szereznünk. Tudjuk, hogy milyen nehéz mérkőzésvár ránk Horvátországban, de meg kell próbálnunk meglepetést okozni, mert minden pontra szükségünk van. Nagyon

– mondta az RB Leipzig védője, aki reméli, hogy a magyar válogatott fog jól kijönni a versenyfutásból.

Willi Orbán szerint nagyon kiegyenlített a csoport Fotó: Hirling Bálint - Origo

„A félidőben arra kért minket Marco Rossi, hogy próbáljuk meg nyomás alá helyezni a szlovákokat, és egyenlíteni, maradjunk pozitívak.

Szoboszlai pazar találatával ez sikerült is, sajnos gyorsan jött a válasz. Remélem, hogy a következő meccseken jobban jövünk ki a fordulópontokból

és fordul a kocka" – tette hozzá Orbán.

Pátkai Máté, aki a legutóbbi két hazai Eb-selejtezőn Horvátország és Wales ellen is győztes gólt szerzett ezúttal csereként lépett pályára, de ő sem tudott segíteni a csapaton.

„Sajnos nem voltam 100 százalékos állapotban, csak kettőt tudtam együtt edzeni a csapattal, emiatt nem voltam kezdő. De nem azon múlt, hogy most nem tudtam gólt szerezni, így is megvoltak a lehetőségeink, akár már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, ehelyett egy szerencsés találattal a szlovákok szereztek vezetést. Lendületesen futballoztunk, Sallai Roland kifejezetten jól játszott, de nem tudtuk azt a kicsi pluszt hozzátenni, ami a gólhoz kellett volna. Innentől vagy

itthon pedig kötelező megverni Azerbajdzsánt. Az sem lesz könnyű feladat, hiszen ma pontot raboltak a vb-ezüstérmestől" – árulta el a MOL Fehérvár játékosa.

A csereként beálló Pátkai Máté ezúttal nem tudta góllal segíteni a válogatottat Fotó: Hirling Bálint - Origo

Gulácsi Péter kétszer is tehetetlen volt a szlovákok lövésénél, az RB Leipzig magyar játékosa nem tudta megmenteni a magyar csapatot a góltól. A kapus így értékelt a lefújás után:

„Rendkívül csalódottak vagyunk,

de sajnos nem sikerült. Játékban minimum egyenrangú ellenfelei voltunk a szlovákoknak, sőt a mérkőzés nagy részében be is tudtuk szorítani őket, több helyzetünk volt, mégis kikaptunk. Az első gólnál kicsit passzívak voltunk a középpályán, létszámfölényt alakítottak ki, aztán szerencsésen is pattant a csatár elé a labda. A másodiknál sajnos belógtunk a túloldalon, és jól kilőtte a sarkot a szlovák támadó. Sokba került ez a két kihagyás, mert ezúttal elöl pontatlanabbak voltunk, és nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket.

Gulácsi Péter kétszer is tehetetlen volt Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Van még három mérkőzés, nem kell nagy zseninek lenni hozzá, hogy kiszámoljuk, egy nagy bravúrra mindenképpen szükségünk lesz idegenben

a csoport két legerősebb csapata ellen. Nem lesz sok időnk a horvát meccsig, most az a legfontosabb, hogy mentálisan rendet tegyünk, és kitisztult fejjel utazzunk el Splitbe" - tette hozzá a lipcsei kapus.

A magyar válogatott legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendége lesz.