Társoldalunk:

A szusizó koszovói kapitány az internet új sztárja - videó

2019.09.11. 16:03

A koszovói válogatott kedden 5-3-ra kikapott Angliától, ám csöppet sem vallott szégyent, amiben talán az igencsak temperamentumos szövetségi kapitány, a svájci Bernard Challandes munkája is benne van. Legalábbis a találkozót felvezető monológjából úgy tűnik, átragadt a felfogása a játékosokra, bár, hogy egészen pontosan mit akart mondani, abban nem vagyunk biztosak – írja az nso.hu. 

Az angolok elleni Eb-selejtező előtt még kedden megtartották az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatójukat Londonban a koszovóiak, minden a szokásos mederben haladt, mígnem a korábban az örmény válogatottat és több svájci korosztályos válogatottat irányító Bernard Challandes lendületes monológba kezdett egy kérdésre válaszolva.

A koszovói kapitány, Bernard Challandes begőzöltForrás: AFP/Glyn Kirk

A letámadásból, őrült támadásból és szusiból álló nagymonológ ugyan kedden már nem tartott ki, hiszen az angolok győztek 5-3-ra, ám amióta az FC Zürichhel egyszeres svájci bajnok Challandes 2018 márciusában átvette a koszovói válogatottat, mindössze első vereségét szenvedte el – sorozatban 14 meccsen maradt veretlen: 9 győzelem mellett 5 döntetlen volt a mérlege, 32-11-es gólkülönbséggel.

Szóval, a futballfilozófia meglehetősen nehezen érthető, de a koszovóiak a jelek szerint elsajátították a 68 éves mester által megkövetelteket.