Társoldalunk:

Futballistától ilyen mondatot aligha hallottunk még

2019.09.13. 18:43

Kalvin Phillips, az angol másodosztályban (Championship) szereplő Leeds United játékosa egészen furcsa kijelentést tett az egész nyáron érte folyó versenyfutásról.

A 23 éves középpályás, aki 2010 óta a Leeds játékosa, és a felnőttek közötti 2015-ös bemutatkozása óta a szurkolók kedvencévé vált, a nyári szezon egyik sláger célpontja volt. Az élvonalba jutásról az osztályozón lemaradó Leeds féltucat élvonalbeli klubtól kapott ajánlatot, így Premier League-be frissen feljutó Aston Villától és Sheffield Unitedtől, valamint a Wolverhamptontól és a Burnley-től is, de még a Bajnokok Ligája-döntős Tottenham Hotspurtől is befutott egy 20 millió fontos ajánlat. 

Kalvin Phillips két lábbal áll a földönForrás: NurPhoto/Mark Fletcher/NurPhoto/Mark Fletcher

Phillips végül maradt, mert a klubvezetés nem mert, vagy nem akart ujjat húzni a csapat vezetőedzőjével, Marcelo Bielsával, aki úgy írt alá egy újabb szezonra, ha a csapat legjobbjai, különösen az idei szezon eddigi 6 bajnokiján a Championshipbe messze a legtöbb, 28 szerelését bemutató középpályás, maradnak.

A játékos pedig az egész hercehurcát így kommentálta a The Athletic című lapnak, miután aláírta új ötéves szerződését a Leedsszel:

Ha lenne pénzem, hogy ajánlatot tegyek egy játékosért, egészen biztos, hogy nem ajánlanék ennyi pénzt saját magamért – mondta a 20 millió fontos tételről, egyúttal azt is elárulta, hogy az egész átigazolási őrületből kivonta magát, mégpedig úgy, hogy az idény zárása után rögtön elutazott az Egyesült Államokba, és egyetlen közösségi médiafelületre sem lépett be.

Ezt nevezhetjük túlzott szerénységnek, de akár annak belátása is lehet, hogy rendkívüli módon elszaladtak az árak, különösen Angliában, ahol másodosztályú klubok is tízmillió fontokért igazolnak válogatott focistákat.