Társoldalunk:

Olaszországból igazolt csatárt a Fehérvár

2019.09.13. 12:16

A MOL Fehérvár FC hivatalos oldlaán jelentette be, hogy szerződtette a 20 éves Szabó Leventét, aki az elmúlt években Olaszországban futballozott.

Szabó Levente 1999. június 6-án született Székesfehérváron. A Videoton FC Főnix néven versenyző korosztályos együttesben csapattársa volt többek között Bolla Bendegúz és Szoboszlai Dominik is. Később a Győri ETO FC utánpótlásában szerepelt, 2007 és 2015 között 133 meccsen összesen 272 szerzett.

2015 nyarán igazolt az olasz Atalantához, melynek színeiben U17-es bajnok lett. Ezt követően, 2017-ben a Genoa játékosa lett, ahol az U19-es együttes játékosa volt. 2014 óta rendszeresen tagja a magyar korosztályos válogatottaknak, az U19-es nemzeti csapatban hét találkozón háromszor volt eredményes.

Kovács Zoltán és Szabó LeventeForrás: molfehervarfc.hu

"Székesfehérváron születtem, Sárbogárdon nőttem fel és Vidi-szurkolóként gyermekkoromban sokat jártam a csapat mérkőzéseire, de aztán másfelé vezetett a karrierem. Örülök, hogy most visszatérhetek, nagyszerű lehetőség számomra a Vidi. Igyekszem fejlődni és kamatoztatni az olaszországi tapasztalatokat. Az Atalantával megnyertük a korosztályos bajnokságot, a Genoánál pedig több ízben is a Serie A-s csapattal készülhettem, összességében sikeresnek értékelem a légiós éveimet" - nyilatkozta a klub honlapjának Szabó Levente.

"Az elmúlt évek során többször is téma volt Levente hazahozatala. Több megkeresése is volt az NB I-ből, örülök, hogy végül minket választott. Vérbeli, klasszikus csatár, akiben rengeteg potenciál rejlik. A folyamatos játéklehetőséget biztosítandó a közeljövőben a kooperáció keretein belül a Budaörsnél fog készülni, de biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül bemutatkozhat a Vidi első csapatában is. Az utánpótlás-válogatottaknál eddig minden korosztályban szerepet kapott, bízom benne, hogy hamarosan az újjáalakuló U21-es nemzeti csapatnál is számításba fogják venni" - nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.