Vágólapra másolva!
Az éllovas MOL Fehérvár FC 1-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában, így Marko Nikolics csapata hibátlan maradt. Az Újpest hazai pályán nyert 3-2-re a DVSC ellen, a Puskás Akadémia 2-0-ra verte a Kaposvárt, a DVTK Feczkó Tamással azonnal győzni tudott az újonc ZTE ellen (1-0), míg a Mezőkövesd két piros lapot hozó meccsen hozta el a három pontot Kisvárdáról (1-2). 

A forduló előtt a MOL Fehérvár volt a mezőny egyetlen százszázalékos csapata, míg a kispesti együttes négy vereség után a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen győzött először. A Honvéd - amelyhez visszatért Vadócz Krisztián – a kispadon kezdett a szombati meccsen –, de műtét miatt hiányzott Davide Lanzafame - legutóbb 2017 májusában tudta legyőzni mostani riválisát, majd egy döntetlent követően sorozatban hat tétmérkőzésen született Fehérvár-siker.

A mérkőzés első percei sem teltek unalmasan, mindkét oldalon egy-egy jó lehetőség:

előbb Hadzic indítása után Batik mentett nagyot Hodzic elől, majd Moutari lőtte a labdát 15 méterről Negóba. A 12. percben Ben-Hatira távoli bombáját védte Kovácsik szépen, majd Pertjak lövése nem okozott gondot a másik oldalon Tujvelnek.

A 15. percben büntetőt reklamáltak a székesfehérváriak, de

Huszti lövése Nagy Gergő leszorított karján pattant meg, így Kassai Viktor úgy döntött, nem történt szabálytalanság.

A kispesti Ivan Lovric (b) és a székesfehérvári Armin Hodzic a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. szeptember 14-én Forrás: MTI/Czagány Balázs

Huszti következő lövése már nem akadt meg egyik védőben sem, de a rutinos játékos próbálkozását szépen védte Tujvel a bal alsó előtt. A folytatásra sem lehetett panasz, akadtak mindkét oldalon lehetőségek. A 22. percben Nagy beadása után Lovric rosszul találta el a labdát az ötösön, ha meg éppen sikerült kapura lőni, akkor a kapusok védtek kiválóan.

A 32. percben Pertjak lőtt 22 méterről nem sokkal a léc fölé, majd

a másik oldalon előbb Bánó-Szabó nagy helyzete után védett nagyot Kovácsik,

a kipattanó után pedig Moutari lőhetett volna 5 méterről, de a bevetődő Juhász éppen rárúgta a labdát. Helyzetek tehát voltak az első félidőben, gól azonban nem esett.

A második játékrészt mindkét csapat idegesen kezdte, így kapkodó volt a játék, nem alakultak ki egyik oldalon sem jó lehetőségek a gólszerzésre, egyedül Ben-Hatira beadását érdemes megemlíteni, amelyről épphogy lemaradt Banó-Szabó.

A kispesti Amadou Moutari (b) és a székesfehérvári Visar Musliu a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. szeptember 14-én. MTI/Czagány Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs

A hazai csapat szurkolóinak mégis volt okuk az örömre, mivel csereként beállt a visszatérő Vadócz Krisztián.

Nem sokkal később Petrjak lőtt ballal az ötös bal sarka elől kapura, de Tujvel ezt is nagy bravúrral hárította. A helyzet meghozta a Fehérvár kedvét, de a 65. percben Nego passza után Hodzic öt méterről kapu fölé lőtt.

A folytatásban kiegyenlített játékot láthatott a közönség, és sokáig úgy tűnt, hogy ma nem fog gól esni. A 82. percben azonban

Milanov beadására kiválóan érkezett Hodzic, és bár Tujvel még beleért a labdába, a támadó 8 méterről a kapuba lőtt.

A Honvéd a hátralévő időben mindent megtett az egyenlítésért

- Batik a 92. percben közvetlen közelről a kapufát találta el, majd Kovácsik védte a fejesét -,

ám végül nem sikerült, így a kispesti csapat már az ötödik vereségét szenvedte el a bajnokságban, míg a Fehérvár továbbra is hibátlan.

1. félidő
36Armin Hodzic
17Ivan Lovric
2. félidő
89Armin Hodzic
85Anis Ben-Hatira
85Naser Aliji
84Bence Batik
82Armin Hodzic
75István Kovács
68Ákos Elek
61Anel Hadzic
55Bence Zoltán Banó-Szabó
47Anel Hadzic
Összeállítások
Budapest Honvéd3-5-2
Fehérvár FC4-2-3-1
Football Pálya
17
Anis
Ben-Hatira
40
Amadou
Moutari
25
Ivan
Lovric
24
Djordje
Kamber
0
Tomas
Tujvel
67
Tamas
Egerszegi
18
András
Horváth
4
Dávid
Kálnoki Kis
3
Eke
Uzoma
33
Tonci
Kukoc
21
Krisztian
Vadocz
4
Adrian
Rus
65
Szilveszter
Hangya
19
Boban
Nikolov
15
Armin
Hodzic
16
Visar
Musliu
55
Danilo
Pantic
7
Ivan
Petryak
23
Roland
Juhász
18
Márkó
Futács
74
Ádám
Kovácsik
22

Budapest Honvéd

Kezdők
17Anis Ben-Hatira
85
40Amadou Moutari
25Ivan Lovric
17
24Djordje Kamber
0Tomas Tujvel
67Tamas Egerszegi
18András Horváth
4Dávid Kálnoki Kis
3Eke Uzoma
33Tonci Kukoc
21Krisztian Vadocz
31Barna Kesztyűs
77Gergő Nagy
23Bence Zoltán Banó-Szabó
55
20Dominik Cipf
7Bence Batik
84
30Naser Aliji
85
14Nikolasz Kovács
Cserék

Fehérvár FC

Kezdők
4Adrian Rus
65Szilveszter Hangya
19Boban Nikolov
15Armin Hodzic
89
82
36
16Visar Musliu
55Danilo Pantic
7Ivan Petryak
23Roland Juhász
18Márkó Futács
74Ádám Kovácsik
22Stopira
6Ákos Elek
68
8Anel Hadzic
61
47
11Loic Nego
10István Kovács
75
1Dániel Kovács
77Georgi Milanov
Cserék

Balhés-meccsen újabb mezőkövesdi siker

A Mezőkövesd 2-1-re nyert a Kisvárda vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában. Kuttor Attila együttese ezzel idegenben továbbra is százszázalékos, idénybeli ötödik győzelmével pedig hárompontos hátránnyal továbbra is második a listavezető MOL Fehérvár mögött.

Ugyan az első negyvenöt percre nem lehetett azt mondani, hogy eseménytelen lett volna - a Mezőkövesd egy szép szögletvariációból viszonylag korán vezetést szerzett -, a legérdekesebb pillanatok mégis a lefújást követően alakultak ki.

A futballisták a játékoskijáróban kakaskodtak egymással, a biztonsági emberek is odarohantak, az eset miatt a játékvezető pedig mindkét oldalon kiosztott egy-egy sárga-, illetve piros lapot.

A fordulást követően néhány perccel a csereként pályára lépő Tischler egyenlített, de nem sokkal később a vendégeknél Zizivadze duplázott. A georgiai támadó közel állt a mesterhármashoz, de a félidő derekán hiába lépett ki ziccerben, Felipe hatalmas bravúrral meccsben tartotta a hazaiakat. A 74. percben Tischler kis híján másodszor is egyenlített, fejese azonban a lécen csattant.

A hajrában a hazaiak nagy erőket mozgósítottak a pontmentés érdekében, de a Mezőkövesd kivédekezte az utolsó perceket.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)
Kisvárda, 2520 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Tischler (48.), illetve Zizivadze (12., 63.)
piros lap: Cukalasz (45+2.), illetve Karnyicki (45+2.)
sárga lap: Grozav (45+2.), Lucas (83.), Tischler (88.), illetve Cseri (45+2.), Karnyicki (37.), Takács T. (92.)

Kisvárda Master Good: Felipe - Melnyik (Hej, 84.), Kravcsenko, Ene, Protics - Cukalasz, Lucas - Sassá (Tischler, a félidőben), Karaszjuk (Bumba, 71.) Kovácsréti - Grozav

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Eperjesi, Pillár, Neszterov, Silye (Vadnai, 54.) - Cseri (Takács T., 88.), Berecz, Karnyicki, Vajda S. - Zizivadze, Nagy D. (Bertus, a szünetben)

Feczesin volt az Újpest nyerőembere a Debrecen ellen

Az Újpest FC 3-2-re legyőzte a Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, hatodik fordulójában, az Illovszky-stadionban. A fővárosiak legutóbb április elején nyertek bajnoki meccset házigazdaként, azóta három döntetlen és három vereség volt a mérlegük.

Az Újpest kezdett jobban, a 23. percben a nigériai Haruna Garba góljával mégis a vendégek szereztek vezetést, és előnyüket megtartották a szünetig.

A második félidőben eleinte mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, majd a csereként beállt Koszta Márk egyenlített. A hajrában egy gyors gólváltás után úgy tűnt, döntetlen lesz a végeredmény, ám a hosszabbítás perceiben Kosztát buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Feczesin Róbert értékesítette, így végül a pontosabban támadó újpestiek győztek.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 3-2 (0-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2548 néző v.: Erdős
gólszerzők: Koszta (74.), Feczesin (86., 93. - a másodikat tizenegyesből), illetve Garba (23.), Adenji (85.)
sárga lap: Feczesin (56.), Bjarnason (67.), Ristevski (77.), Heris (80.), illetve Garba (50.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic, Onovo (Koszta, 69.) - Simon K. (Bjarnason, 59.), Rácz (Perosevic, 59.), Nwobodo - Feczesin

Debrecen: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. - Haris - Varga K., Tőzsér, Trujic (Csősz, 70.) - Szécsi, Garba (Adenji, 61.)

Feczkó Tamás győzelemmel debütált a DVTK kispadján

A Diósgyőr hazai közönség előtt 1-0-ra legyőzte az újonc és a mérkőzést kettős emberhátrányban befejező Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában szombaton. A miskolciak kispadján így nyertes meccsen mutatkozott be Feczkó Tamás vezetőedző, aki Fernando Fernandezt váltotta.

Alapvetően kiegyenlített, de nem túl látványos küzdelmet hozott az első félidő, melynek hajrájában a DVTK fokozta a nyomást, és ennek eredményeként meg is szerezte a vezetést.

A szünetig és a fordulás után igyekezett az egyenlítés érdekében változtatni a ZTE, amely azonban Devecseri Szilárd kiállítása után már nemcsak gól-, hanem emberhátrányban is volt.

A négy mérkőzés óta nyeretlen hazaiak elsősorban az eredmény megtartására törekedtek, míg a vendégeknél nem volt meg a recept arra, hogy kevesebb mezőnyjátékossal hogyan egyenlítsenek. Az utolsó percekre ráadásul csak kilenc zalai futballista maradt a gyepen, így végül maradt az egygólos diósgyőri siker.

A DVTK sorozatban négy elveszített bajnoki mérkőzés után győzött ismét, míg a ZTE augusztus 17. után kapott kis újra az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 2961 néző, v: Iványi
gólszerző: Brkovic (38.)
kiállítva: Devecseri (66.), Kocsis (88.)
sárga lap: Iszlai (13.), Bacsa (90.), illetve Devecseri (17., 66.), Kocsis (36., 88.), Bobál D. (92.)

DVTK: Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Korbély (Bacsa, 82.), Hasani, Prosser (Sesztakov, 79.) - Rui Pedro (Szabó B., 75.)

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. - Kocsis, Mitrovic (Bobál G., a szünetben), Bedi - Barczi (Hudák, 69.), Radó, Stieber (Bobál D., 67.)

Felcsúti vereségével sereghajtó maradt a Kaposvár

A Kaposvári Rákóczi 2-0-ra kikapott szombaton a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában, így sereghajtó maradt.

A mérkőzés elején valamelyest a Kaposvár volt aktívabb, komoly lehetőség azonban egyik kapu előtt sem alakult ki. Idővel a felcsútiak kerültek meddő mezőnyfölénybe, de nem tudták átjátszani a vendégek védelmét, így az első bravúrra közel fél órát kellett várni, akkor a kaposvári hálóőr egy megpattanó labdát hárított.

A folytatás nagy vendég helyzettel, majd rögtön utána válaszként Vanecek duplájával kezdődött.

Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat az újonc, azonban nem sikerült szépítenie, az idő múlásával pedig alább hagyott a lendülete, így a hazaiak könnyedén őrizték meg előnyüket.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1022 néző, v.: Farkas
gólszerző: Vanacek (47., 49.)
sárga lap: Szolnoki (6.), illetve Vachtler (45.), Fodor (73.), Nagy T. (89.)

Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. - Szolnoki (Spandler, a szünetben), Meissner, Hadzsijev, Nagy Zs. - Urblík, Van Nieff - Sós, Knezevic (Vlasko, 82.), Gyurcsó (Kiss T., 74.) - Vanecek

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D., Nagy T., Fodor M. - Szakály A., Nagy J. (Nagy K., 55.) - Nagy R. (Poplatnik, 51.), Beliczky, Csiki (Borbély, 79.) - Ádám

Az OTP Bank Liga 6. forduló
szombat:
Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1 (0-0)
Újpest FC-Debreceni VSC 3-2 (0-1)
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)
Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-0 (1-0)
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 29 20 4 5 71-26 45 65
GY
GY
GY
GY
D
I
2.
Paksi FC 29 15 9 5 46-39 7 50
V
V
V
V
V
I
3.
Fehérvár FC 29 15 9 5 51-38 13 50
GY
D
GY
GY
D
I
4.
Puskás Akadémia FC 29 12 7 10 49-30 19 46
D
D
GY
GY
GY
I
5.
MTK Budapest 29 12 10 7 40-52 -12 43
GY
D
GY
D
GY
I
6.
DVSC 29 12 11 6 45-39 6 42
GY
GY
V
GY
V
I
7.
DVTK 29 11 11 7 48-49 -1 40
V
D
V
D
GY
I
8.
Kecskeméti TE 29 11 14 4 40-44 -4 37
V
D
V
V
GY
I
9.
ZTE FC 29 10 13 6 49-56 -7 36
V
GY
GY
V
D
I
10.
Újpest FC 29 10 15 4 38-61 -23 34
D
GY
V
V
V
I
Teljes lista