Társoldalunk:

A Fradi könnyedén verte a Bödével felálló Paksot - videó

2019.09.14. 21:19

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 6. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Ferencváros 4-0-ra verte a Böde Dániellel felálló Paksot, így a negyedik meccsén megszerezte a harmadik sikerét Szergej Rebrov csapata.

Böde Dániel először léphetett pályára előző csapata, a Ferencváros ellen azt követően, hogy nyáron hét év után visszatért Paksra. A Paks színeiben a 150., összességében a 350. élvonalbeli összecsapását játszotta Böde, akit köszöntöttek is a találkozó előtt. A támadó 200 bajnoki találkozón 89 gólt szerzett a fővárosi zöld-fehéreknél, akikkel kétszer nyert bajnokságot, valamint háromszor hódította el a Magyar Kupát, míg a 2015-2016-os idényben az OTP Bank Liga gólkirálya volt. A mérkőzést megelőzően a Paks a Fradi előtt áll a tabellán, egy ponttal megelőzve a riválisát, igaz, a bajnoki címvédő két mérkőzéssel kevesebbet játszott, így érdekes mérkőzésre volt kilátás.

A mérkőzés kiváló iramban kezdődött, a Paks visszaállt, de a hazai csapat kontráiban is ott volt a veszély. A 8. percben egy gyors ellentámadás végén Könyves jobb oldali beadását követően Bartha szerezhetett volna gólt, de Botka nagyot szerelt 12 méterre a kaputól. Pillanatokkal később a másik oldalon Tokmac lőtt 22 méterről kapura, de a korábbi ferencvárosi kapus, Holczer nagyot védett.

A Ferencváros simán verte a PaksotForrás: fradi.hu

A Paks a folytatásban is szervezetten játszott, a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, az FTC türelmesen passzolgatott, így nem igazán alakultak ki gólszerzési lehetőségek egyik oldalon sem. A 22. percben Tokmac kapott jó labdát, de a tizenhatos vonalán rálépett a labdára, így oda lett a helyzet. Egy perccel később a másik oldalon szép cselt követően Bartha tette próbára Dibuszt 23 méterről, de a középre tartó labdát védeni tudta a Fradi kapusa.

A 30. percben Haratin unta meg, hogy a Ferencváros nem tud a paksi védők mögé kerülni, és lőtt 25 méterről, de a labda a kapu fölött szállt el. Három perccel később Tokmac passza után Zubkov került nagy helyzetbe, az ukrán támadó pedig már nem is hibázott, az ötös jobb sarka elől igazgatás nélkül lőtt jobbal a túlsó sarokba.

A 36. percben pedig elképesztő paksi védelmi hibát követően jött az újabb ferencvárosi gól: Gévay cselezgetett a saját tizenhatosa előtt, Tokmac pedig elvette tőle a labdát, majd egy kis szerencsével a kapujából kifutó Holczert is kicselezte, és 17 méterről az üres kapuba gurított.

A folytatásban mindkét oldalon adódtak még nagy helyzetek, de Tokmac közeli próbálkozása után Fejes mentett bevetődve, míg a másik oldalon Könyves kapott jó labdát Bödétől, le is futotta Heistert, de nem adta át a labdát a hosszún egyedül érkező Barthának, inkább cselezgetett, majd kapura lőtt 17 méterről, de Dibusz nagyot védett.

A kimaradt paksi lehetőség meg is bosszulta magát. Botkát ugyanis Szabó rúgta fel a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Varga Roland értékesítette magabiztosan. Ezzel vége is lett az első félidőnek, amely végén 3-0-ra vezetett az FTC.

A második félidő elején szépíthetett volna a Paks, Gévay pedig javíthatta volna a hibáját, de a balról érkező labdát 5 méterről kapu fölé fejelte. Nem sokkal később Frimpong hibája után Böde lépett ki, de Dibusz jól jött ki a kapujából, és bravúrral megszerezte a labdát.

Az 56. percben a Fradi is helyzetbe került, Tokmac közeli lövését azonban Szabó blokkolta. Az edzők cserékkel próbálták frissíteni a csapatokat, de már érezhető volt, hogy a kezdeti lendület után a Paks is kezdte feladni annak a lehetőségét, hogy ezen a meccsen még van keresnivalója. A 67. percben újabb gólt szerezhetett volna a Ferencváros, de

Botka beadása után Fejes mentett középen hatalmasat, majd egy gyors kontra végén Zubkov rontott ziccert.   

A 72. percben pedig végleg eldőlt a meccs, ugyanis Gévay nyújtott lábbal odatalpalt Bolinak, amiért azonnal piros lapot kapott. És akár Fejes is kaphatott volna. 

A mérkőzés utolsó 15 percére így csak az maradt a kérdés, hogy a Fradi tud-e újabb gólt, gólokat szerezni, tudott. Varga Roland a 83. percben szépen tekert szabadrúgásból, 22 méterről a bal sarokba. 

A hátralévő időben már nem esett újabb találat - Bőle Lukácsot kellett még ápolni sérülés miatt -, így a Fradi könnyedén, 4-0-ra verte a Paksot, és zárkózik tovább a dobogós helyek felé. 

„Az elején nem úgy tűnt, hogy könnyű lesz, mert zártan védekezett a Paks. Viszont az első perctől az utolsóig kézben tartottuk a meccset és megérdemelten nyertünk. Minden mérkőzés nagyon fontos, mivel szeretnénk idén is bajnokok lenni. Kellő önbizalommal játszhatunk majd az Espanyol ellen" – nyilatkozta az M4 Sportnak Varga Roland.