Társoldalunk:

Gulácsi-parádé a Bayern ellen, őrzi vezető helyét az RB Leipzig

2019.09.14. 20:51

A Bundesliga 4. fordulójának szombat esti rangadóján a forduló előtt még hibátlan RB Leipzig a Bayern Münchent fogadta. Bár korán vezetést szereztek a bajorok, a Lipcse még a szünet előtt egyenlített, a második félidőben pedig nem változott az eredmény, így továbbra is Julian Nagelsmann csapata vezeti a tabellát.

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata számára rémálomszerűen kezdődött a találkozó, egy védelmi hiba után ugyanis Müller ugratta ki Lewandowskit, aki egy az egyben vezethette a magyar válogatott kapusára a labdát, és ki is használta a ziccert, így már a 3. percben vezetést szereztek a bajorok.

A találat érezhetően megfogta a lipcseieket, az első félóra végére akár már több góllal is vezethettek volna a vendégek, de vagy Gulácsi védett bravúrral, vagy a befejezések voltak pontatlanok. A 37. percben Sabitzert látta szabálytalannak a 16-oson belül Hernándezzel szemben a játékvezető, videózás után azonban megváltoztatta az ítéletet és visszavonta a megadott 11-est. A túloldalon viszont a félidő hosszabbításában már jogos büntetőt fújt be, Poulsen került a földre, Forsberg pedig egyenlített.

A második félidő elején a Leipzig nekirontott a Bayernnek, de hasonló volt a forgatókönyv, mint az első játékrészben vendégoldalon: vagy nem találtak kaput az ígéretes lehetőségek, vagy a kapus, Neuer akadályozta meg az újabb gólszerzéstől a hazai csapatot. A hajrá a münchenieké volt, ám hiába a fölény, Gulácsi eszén és a hazai kapufán nem tudtak túljárni, így nem változott az eredmény. Az 1-1 azt jelenti, hogy a Bundesligát továbbra is az RB Leipzig vezeti, a Bayern pedig visszacsúszott a harmadik helyre a tabellán.