A németek ellen győztes gólt lövő csatár most mesterötöst szerzett

Germany - Netherlands Sports soccer EM qualification
06 September 2019, Hamburg: Soccer: European Championship qualification, Germany - Netherlands, Group stage, Group C, 5th matchday. Donyell Malen from the Netherlands waves to the fans after the game. Photo: Daniel Reinhardt/dpa
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának rangadóján a PSV Eindhoven hazai pályán 5-0-ra legyőzte a játéknap előtt még listavezető Vitesse csapatát. Az eindhoveniek mind az öt gólját a 20 éves Donyell Malen szerezte.

A 20 éves csatár fantasztikus sorozatban van. Július 24-én sarkazva lőtt győztes gólt a Basel elleni BL-selejtezőn, majd szeptember 6-án a Németország elleni Eb-selejtezőn győztes góllal mutatkozott be a holland válogatottban, most pedig a PSV Eindhoven történetének harmadik játékosa lett - Coen Dillen (1959) és Bert Theunissen (1964) után – aki öt gólig jutott egy bajnoki mérkőzésen.

Donyell Malen az Ajaxban kezdett focizni, majd 2015-ben lecsapott rá az Arsenal. A holland támadó két évet töltött az észak-londoni csapatnál, ahol megfordult az U18-as és az U23-as csapatban is. 2017 nyarán a több játéklehetőség reményében visszatért Hollandiába, a PSV focistája lett. Az előző szezonban 31 meccsen 10 gólt szerzett, a mostaniban 11 meccsen 10-nél jár. Ha így folytatja, ő lesz a következő átigazolási időszak egyik legkelendőbb árucikke.