Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik, a Salzburg magyar válogatott labdarúgója biztos benne, hogy kedden a belga Genk elleni mérkőzésen nem fog elfáradni, olyan komoly hatással van rá a Bajnokok Ligája himnusza.

A 18 éves támadó középpályás a közmédiának adott hétfői interjúban elmondta, már gyermekkorában az volt az álma, hogy játékosként a pályán hallgathassa a BL indulóját. Erre valószínűleg kedden este kerül sor első alkalommal, bár egyelőre nem tudja, hogy kezdő lesz-e a KRC Genk ellen a csoportkör első fordulójában. Szoboszlai felidézte: élete első nemzetközi kupameccsén - március közepén az Európa-ligában a Napoli ellen - az hajtotta, hogy 30 ezren szurkoltak a lelátókon, most pedig azért nem fog elfáradni, mert a kezdés előtt olyan hatással lesz rá a BL-himnusz. Hozzátette, van benne drukk, izgulni viszont nem nagyon szokott.

Szoboszlai, aki egy hete a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen szabadrúgásból lőtt gólt, kijelentette: már pályafutása kezdetén az volt a célja, hogy a Bajnokok Ligájában futballozzon, megdolgozott érte, hogy ez sikerüljön, és továbbra is a legmagasabb szinten szeretne játszani.
Az osztrák bajnokcsapat az E csoportban a Genk mellett a címvédő Liverpool és a Napoli együttesével találkozik. "Nem rossz csapatokkal vagyunk egy csoportban. A realitást is nézni kell, de szerintem bármi megtörténhet, csak 95 percig tartanunk kell magunkat ahhoz, amit megbeszélünk a meccs előtt" - fogalmazott a magyar játékos.

Szoboszlai kijelentette, nagyon örülne a továbbjutásnak, és bár biztosan nehéz dolguk lesz, mindent megtesznek ennek érdekében. "Magamtól azt várom, hogy játsszak jól, hívjam fel magamra még jobban a figyelmet, és jöjjenek a gólok, gólpasszok" - mondta Szoboszlai.