Társoldalunk:

Újabb magyar focicsapat nyert nemzetközi kupát

2019.09.16. 13:02

Szeptember 12-15. között az olaszországi Lignanóban került megrendezésre a minifoci második legrangosabb európai klubeseménye, az EMF Euro Kupa, amelyen öt csapat képviselte Magyarországot. A Mad Dogs BL-sikere után újra magyar győzelmet lehetett ünnepelni, a Fékcentrum ugyanis megnyerte a Development-kupát.

Az EMF Euro Kupában nem jutott be egyik csapatunk sem az elődöntőbe. Erre a Karmacsi Autónak és az Ececének volt esélye, de előbbi a bosnyák Tom Cat ellen kapott ki 6-3-ra, utóbbi pedig a román Golden Boystól 5-1-re a legjobb négy közé jutásért vívott meccsen.

Így végeztek a csapatok a csoportmeccseken végén:

A Fékcentrum csapata a vigaszágra került az EMF Euro Kupában, ahol fantasztikusan szerepelt a magyar együttes. Tiba Róbert csapata 4-2-re felülmúlta cseh riválisát a Development-kupa elődöntőjében.

Megnyerte a Fékcentrum a Development-kupátForrás: Minifutball Szövetség

A torna döntőjében pedig 1-1-es játékidő után büntetőkkel diadalmaskodtak Ladányi Dávidék a szlovák DOK Sabac ellen (3-4).

"Nagyon örülünk, hogy a nemzetközi porondról a három nyerhető kupából kettőt magyar csapat nyerte! Megmutattuk Európának, hogy a magyar csapatokkal számolni kell" – mondta Deményi Gábor, a Mad Dogs csapatvezetője.