Sztárjai nélkül alázta meg a PSG a Real Madridot

Párizs, 2019. szeptember 18. Angel Di Maria, a Paris Saint-Germain játékosa (k) csapattársaival, Juan Bernattal (b) és Mauro Icardival, miután gólt szerzett a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában a párizsi Parc des Princes Stadionban 2019. szeptember 18-án. MTI/AP/Francois Mori
Vágólapra másolva!
Szerdán este újabb nyolc mérkőzéssel folytatódtak a Bajnokok Ligája küzdelmei, többek között olyan rangadókkal, mint a PSG-Real Madrid, és az Atlético Madrid-Juventus.

Atlético Madrid - Juventus

A két sztárcsapat rangadóját a két portugál szupersztár különharcaként,

afféle generációk csatájaként is beharangozták: Cristiano Ronaldo és Joao Felix nézett farkaszemet egymással.

Utóbbi, és a spanyol együttes kezdte jobban a meccset, Giménéz fejelt centikkel fölé egy szögletet a 10. perc tájékán. Nem sokkal később már a portugálok reménysége, Joao Felix villant, aki jó 60 métert vezette a labdát négy vendég védő gyűrűjében, megforgatta a 16-os vonala előtt Danilót, de a spiccel leadott lövését Szczesnyi bravúrral szögletre ütötte. A következő lehetőség is előtte adódott, jobban is célzott, mint korábban uruguayi csapattársa, egy sarokrúgás után azonban a lengyel kapus kezében kötött ki a labda. A 23. percben CR egy távoli lövéssel jelezte, hogy a pályán van, ám Oblaknak sem okozott gondot a hárítás. Pjanincsnak is megjött a lövőkedve, a bosnyák középpályás veszélyes kísérlete végül fölé-mellé szállt.

A félidő hajrájában a két portugál újra próbálkozott még egyszer-egyszer, de Ronaldo fejese és Joao Felix lövése is a kapusok kezében landolt.

A két portugál, Cristiano Ronaldo és Joao Felix aktív volt az első félidőben Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Bár az első játékrészben aktívabbnak tűnt a hazai csapat, és a nagyobb helyzetei is az Atléticónak voltak, szinte el sem kezdődött a második félidő, máris vezetett a Juve:

Higuaín tartott meg egy hosszú indítást, majd passzolt tanárian a túloldalon érkező Cuadraóhoz, aki egy pimasz csel után kilőtte a jobb felsőt.

A 60. percben jöhetett volna az egyenlítés, egy jobboldali beadás után Gímenez 7 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett, ám még csak kaput sem talált ziccerben. A futball pedig büntetett, ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon bement: Alex Sandro húzta meg a bal oldalt, majd adott középre, Matuidi bombaerős, közeli fejese ellen pedig esélye sem volt Oblaknak. Aki azonban ismeri Diego Simeónét és csapatát, az kétgólos hátrányban sem írná le őket, ezúttal is hiba lett volna,

Savic ugyanis a 70. percben visszahozta a madridi reményeket.

Természetesen a szépítés után rendkívül megélénkült a meccs, a következő ziccer azonban újra a torinóiak előtt adódott, egy kontra végén Higuaín lőtt, Oblak csak öklözni tudott, a labda a második hullámban érkező Matuidi elé hullott, ám Trippier a gólvonalon tudott menteni. A 90. percben aztán egy szöglet meghozta a megváltást a hazaiaknak, Herrera fejelt védhetetlenül Szczesny kapujába. A slusszpoén mégis a Juventusé és Ronaldóé lehetett volna, ám a portugál hiába kergette őrületbe a 94. percben a komplett madridi védelmet, centikkel a kapufa mellé lőtt.

Paris Saint-Germain - Real Madrid

Bár papíron a párizsiak támadószekciója Neymarral, Mbappéval és Cavanival az egyik, ha nem a legveszélyesebb egész Európában,

Thomas Tuchel egyik sztárjára sem számíthatott: a francia és az uruguayi sérülés, a brazil fenegyerek eltiltás miatt nem léphetett pályára a Real elleni rangadón.

Ott volt viszont egy másik dél-amerikai sztár, Ángel Di María, aki a kezdeti tapogatózás után

a 14. percben egy szép támadás végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak

- igaz, a rövidre érkező labdát talán védhette volna a madridiak kapusa, Thibaut Courtois. A túloldalon Eden Hazard próbált egyből válaszolni, de 17 méterről leadott lövése elkerülte Navas kapuját, csakúgy mint Benzema közeli fejese. Néhány perccel később Gareth Bale próbálta szabadrúgásból megtréfálni egykori csapattársat, ám tekerése centikkel fölé ment. A túloldalon bezzeg pontosabban céloztak, egészen pontosan újfent Di María,

aki Idrissa Gueye passzát bombázta jó 20 méterről a Courtois hálójába.

A középkezdésből aztán gyakorlatilag azonnal szépített a Real Madrid, Bale néhány dekázás után szépségdíjas gólt lőtt, ám a lövés előtt a kezét is érintette a labda, így némi hatásszünet és videózás után a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A félidő utolsó momentuma is a walesié volt, 17-ről húzta vissza a rövidre, de a labda a kapufa mellett hagyta el az alapvonalat.

Angel Di Maria nem tud leszokni a szívmutogatásról Forrás: AFP/Thomas Samson

Fordulás után elmaradtak a várt vendégrohamok, sőt, továbbra is inkább a PSG akarata érvényesült a pályán.

Főként Gueye volt elemében, aki előbb Bernatot, majd Di Maríát szolgálta ki, nem született meg azonban az újabb, vélhetően mindent eldöntő párizsi találat.

Az utolsó negyedórát megpróbálta megnyomni Zidane csapata, és bár a 77. percben Benzema a kapuba lőtt, Navast a lesen álló Vázquez zavarta, így ezt sem adták meg. A francia nem sokkal később Casemiro beadása után már érvényes találatot szerezhetett volna, ehhez azonban öt méterről el kellett volna találnia a kaput - nem sikerült. A kegyelemdöfést végül Meunier adta meg a Reálnak a hosszabbításban,

egy olyan támadás végén, amit vélhetően még sokszor látunk majd - gálamérkőzéseken is megalázó találat lett volna, nem hogy a BL-csoportmeccsen.

Ami a többi mérkőzést illeti: a Ferencvárost búcsúztató Dinamo Zagreb kiütötte az olasz Atalantát, Nenad Bjelica együttese 4-0-ra nyert az olasz bajnokság bronzérmese ellen. A Bayern kezdetben nem bírt a Crna Zvezdával, ám végül 3-0-s győzelmének köszönhetően a kötelező három pontot otthon tartotta, ez volt a bajorok számára a legfontosabb. Guardiola Cityje a Sahtar Donyeck otthonában nyert magabiztosan, a Leverkusen viszont nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki a Lokomotiv Moszkvától.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Real Madrid (spanyol) 3-0 (2-0)
gól: Di María (14., 33.), Meunier (91.)
Club Brugge (belga)-Galatasaray (török) 0-0

B csoport:
Bayern München (német)-Crvena zvezda (szerb) 3-0 (1-0)
gól: Coman (34.), Lewandowski (80.), Müller (91.)
Olimpiakosz (görög)-Tottenham Hotspur (angol) 2-2 (1-2)
gól: Podence (44.), Valbuena (54., 11-esből), illetve Kane (26., 11-esből), Lucas (30.)

C csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Atalanta (olasz) 4-0 (3-0)
gól: Leovac (10.), Orsic (31., 42., 68.)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Manchester City (angol) 0-3 (0-2)
gól: Mahrez (25.), Gündogan (38.), Gabriel Jesus (76.)

D csoport:
Bayer Leverkusen (német)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 1-2 (1-2)
gól: Höwedes (25., öngól), illetve Krychowiak (16.), Barinov (37.)
Atlético Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 2-2 (0-0)
gól: Savic (70.), Herrera (90.), illetve Cuadrado (48.), Matuidi (65.)