Társoldalunk:

Balhés focimeccs: rasszizmust emlegetnek, az ETO játékosát mentő vitte el

2019.09.19. 08:25

A labdarúgó NB II 9. fordulójában az ETO FC 3-1-re legyőzte otthon a Nyíregyházát, ráadásul az első hazai találatot Nemanja Andrics szögletből szerezte. A győriek öröme azonban nem lehet teljes, mivel a 94. percben a szabolcsiak játékosa, Gulyás Máté egy brutális belépővel súlyos sérülést okozott ellenfelének, Szimcso Viktornak. Emiatt a győriek háborognak, Zoran Szpisljak, a szabolcsiak trénere azonban rasszizmust emleget.

Már a hosszabbítás perceiben jártak Győrött, amikor az ETO szélsője, Szimcso Viktor át akart venni egy passzt, de mielőtt a labda odaért volna hozzá, a szabolcsiak játékosa, a fejét elveszítő Gulyás Máté brutálisan beletalpalt a győri labdarúgó bal lábának sípcsontjába. Rögtön lehetett látni, hogy nagy a baj, Szimcsót azonnal el is vitte a mentő.

A Kisalföld tudósítása alapján a mérkőzés egyébként már korábban sem volt indulatoktól mentes, a 75. percben Makra Zsolt és Purguly Árpád, a két csapat másodedzője kapott piros lapot, majd a lefújás után is villant a piros kártya, a vendégek egyik stábtagjának mutatta fel a kiállítást jelentő lapot Szilasi Szabolcs játékvezető. 

„Felháborítónak tartom, hogy az ellenfél játékosa szándékosan súlyos sérülést okozott Szimcso Viktornak – mondta a Nemzeti Sport Online-nak a találkozó után Soós Imre, a győriek ügyvezetője. – Nem futballpályára való jelenet volt ez. Szélsőnk keresztszalag-szakadást, illetve oldalszalag-szakadást is szenvedett, ezért egyéves kihagyásra számíthat. Szégyellheti magát a Nyíregyháza vezetőedzője, Zoran Szpisljak is, mivel ezek után azt mondta, hogy így kell menniük a játékosainak a pályán! Remélem, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága kellő alapossággal vizsgálja majd ki az ügyet, és olyan szankciót fog alkalmazni, amely ehhez illő." 

Az ETO FC Győr játékosa, Szimcso Viktor egy évre kidőlt a brutális belépő utánForrás: +36 30 53 65 781/Granat Gabor

Zoran Szpisljak, a szabolcsiak trénere azonban a Nemzeti Sportnak közvetlenül a meccs után azt mondta, hogy a kispadoknál olyan mondatok hangzottak el, amelyek meghaladják a sportszerűséget, szerinte rasszizmus volt jelen Győrben.

A rasszizmusnak nincs helye a labdarúgásban, de Győrben mégis jelen volt, s ez ellen hangsúlyosan tenni kellene – fogalmazott az edző. – Nem mindenki születik magyarnak, de ezért még nem kell súlyos szavakkal illetni mérkőzés közben és az után. A kispadok környékén olyan mondatok hangzottak el, ami meghaladja a sportszerűséget. A pályán veszítettünk, mert nem használtuk ki az adódó lehetőségeinket."

Később a tréner a Nemzeti Sport Online-nak részleteiben is beszélt a történtekről.

„Természetesen megérdemelte a piros lapot Gulyás Máté, nem vitattam ezt, hiába állítanak mást – folytatta Szpisljak. – Azonban az igazsághoz tartozik, hogy Szimcsónak a mérkőzésen rasszista beszólásai voltak Gulyás felé. Emellett pedig a másik kispadról felénk jöttek beszólások, én például le voltam szerbezve, míg segítőm, Purguly Árpád le volt románozva."