Egygólos vereséget szenvedett Szalai Ádám csapata a Schalkétól

FC Schalke 04 - FSV Mainz 05 Sports soccer 1. Bundesliga Group Omar Mascarell (FC Schalke 04) Ádám Csaba Szalai (1. FSV Mainz 05)
Szalai harcolt, de nem került nagy helyzetbe
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 5. fordulójának nyitómeccsén a Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban felálló Mainz a Schalke vendégeként lépett pályára. A hazaiak az első félidőben megszerezték a vezetést, a második félidő közepén a Mainz egyenlített, de végül a Schalke a 89. percben szerzett góllal megszerezte a három pontot. Szalai Ádám harcosan játszotta a Mainzban, de a 71. percben lecserélték.

A Mainz az előző fordulóban a Hertha csapatát verte meg, amivel elmozdult az utolsó helyről, így Szalaiék önbizalommal várhatták a Schalke elleni meccset. A gelsenkircheni csapat a Hertha és a Paderborn elleni győzelem után a Mainz ellen is esélyesként lépett pályára.

A meccs elején a Schalke kezdett intenzívebben, de Caliguri és Oczipka akciója is csak helyzet maradt. A 21. percben a mainzi Malong eresztett meg egy távoli lövést, de a kaput nem találta el. A 33. percben Szalai Ádám került helyzetbe, de a magyar válogatott csatárának fejese nem találta el a kaput.
Három perccel később a Schalke megszerezte a vezetést, Suat Serdar közelről lőtt mainzi kapuba.

A félidő vége előtt Burgstaller duplázhatta volna meg a hazai csapat előnyét, de kicsivel a kapu bal oldala mellett ment el a lövése, így egygólos Schalke vezetéssel mentek a szünetre a csapatok.

A második félidő közepéig nem alakult ki nagy helyzet a mérkőzésen. Szalai Ádám nagyot küzdött, de nagy helyzetbe nem tudott kerülni, a 71. percben Onisiwo lépett helyette a pályára.

Szalai harcolt, de nem került nagy helyzetbe Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/David Inderlied

Az újonnan beállt csatár nem is vacakolt sokat, a 74. percben egy kavarodás után okosan tekert a kapuba.

Azonban nem örülhetett a Mainz sokáig, Harit a 89. percben jobb külsővel lőtt góllal a Schalkének szerzett újból előnyt.

Több gól már nem esett, a Mainz nem tudott Gelsenkirchenben bravúrt elérni és egygólos vereséget szenvedett.

Bundesliga, 5. forduló:
Schalke 04-Mainz 05 2-1 (1-0)