Társoldalunk:

Így másolta le majdnem a Fradi támadója Ronaldinho legendás gólját - videó

2019.09.20. 10:41

Csütörtök este a magyar bajnok Ferencvárosi Torna Club bravúros, 1-1-es döntetlent játszott Barcelonában az Espanyol csapatával az Európa-liga nyitófordulójában. A találkozó legszebb jelenetéről a Fradi egyik legjobbja, a brazil Isael gondoskodott, aki kis híján lemásolta Ronaldinho legendás szabadrúgásgólját, amit a 2002-es világbajnokságon lőtt az angolok elleni negyeddöntőben.

Az 51. percben a Fradi brazil támadója 40 méterről végezhetett el szabadrúgást az oldalvonal mellől. Mindenki beadást várt, Isael lövése azonban kapura ment, átszállt a tehetetlen Diego López kapus feje fölött, a labda azonban balszerencséjére a keresztlécen csattant.

A gyönyörű lövést követően szinte minden fociszurkoló fejében felcsillant Ronaldinho legendás szabadrúgásgólja, amit az angolok elleni negyeddöntőben lőtt a 2002-es Japán és Dél-Korea által közösen szervezett világbajnokságon.

Sokan akkor úgy vélekedtek, hogy a lövés lecsúszott, Ronaldinho azonban elmondta, hogy teljesen tudatos volt a megmozdulása.

„Láttam, hogy nagyjából öt méterrel a vonal előtt állt. Nagyon igyekeztem a kapura célozni, bár nem pont oda, ahova végül ment. Azt akartam, hogy Seaman kétségbeesetten rohanjon hátra. Nagy gól volt, azon a vb-n a legnagyobb meccsemen" – nyilatkozta a vb-győztes támadó, aki azon a meccsen egyébként piros lapot kapott miután Danny Mills letalpalásáért kiállította a játékvezető.

A Fradi támadója azonban szerényen nyilatkozott. Nem hasonlította magát Ronaldinhóhoz, és beismerte, hogy ő bizony be akarta adni a labdát.

A szabadrúgásnál az volt a cél, hogy erősen lőjem a labdát, hátha valaki bele ér, és akkor lehet belőle valami, ha meg nem, akkor mehet a kapura. Volt egy kis szerencsém, mert magasra szállt a labda, ami becsapta a kapust, de sajnos nem lett gól belőle. Ez volt az eddigi legjobb meccsem a Fradiban. Kicsit elfáradtam a második félidőre, rég nem játszottam ennyit" – nyilatkozta a meccs után Isael az Origónak.