Zárt kapus lesz az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtező

Budapest, 2019. szeptember 9. A vesztes magyar csapat játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Szlovákia csapatától. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak - olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

Az Európai Labdarúgó Szövetség a szeptember 8-i, Szlovákia elleni Eb-selejtezőn a magyar szurkolók részéről elhangzott rasszista, valamint Szlovákiát szidalmazó megnyilvánulások miatt szabta ki a büntetést - írja az MLSZ. Mindez úgy történt, hogy a mérkőzés előtt az MLSZ, a válogatott játékosai, és Marco Rossi szövetségi kapitány is kérte a drukkereket, hogy ezeket mellőzzék.

Mivel az elmúlt öt évben többször is indult eljárás hasonló okok miatt a szövetség ellen, ezért visszaesőként bírálták el - írja az MLSZ a honlapján.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA-hoz a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.