Társoldalunk:

Teltházas meccs vár a Fradira az újonc otthonában

2019.09.22. 11:36

Vasárnap délután pótolják az OTP Bank liga második fordulójából elhalasztott ZTE-Ferencváros összecsapást. A Fradi egy bravúros barcelonai túra után utazik a zalai megyeszékhelyre, ahol biztosan nem lesz könnyű dolga a lelkes hazai közönség előtt.

A Ferencváros jelenleg kétmeccsnyi hátrányban van az OTP Bank Liga mezőnyéhez képest, nemzetközi kupakötelezettségei miatt kétszer is halasztást kért a bajnoki címvédő. Ez utólag jó döntésnek bizonyult, a Fradi bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ahol bravúros, 1-1-es döntetlennel kezdett az Espanyol otthonában.

Mivel a hétvégén a Magyar Kupában rendeztek mérkőzéseket, a bajnokság pedig szünetel, ezért be lehet pótolni a második fordulóból elhalasztott Zalaegerszeg elleni mérkőzést. A Fradi pénteken érkezett haza Barcelonából, kérdés, mennyire tudott regenerálódni a csapat az újonc elleni összecsapásra.

Biztos vagyok benne, hogy egy nehéz mérkőzés lesz, telt ház előtt játszunk majd, mind a két csapat és a szurkolók is nagyon várnak már erre a találkozóra – mondta a Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov a fradi.hunak. 
"Számunkra most az a legfontosabb, hogy minél előbb regenerálódni tudjunk, hosszú nap volt a csütörtöki, pénteken pedig még egy hosszú repülőút is fárasztotta a játékosokat. Mindentől függetlenül készen állunk az újabb kihívásra, és megfelelő állapotban leszünk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk."

A Fradi-játékosok jó élményekkel térhettek haza BarcelonábólForrás: AFP/Josep Lago

A ZTE a 2012-es kiesése után először jutott vissza az NB I-be, de öt mérkőzés után mindössze 4 ponttal áll Dobos Barna együttese. Természetesen nem az újonc a mérkőzés esélyese, a vezetőedző azonban bízik abban, hogy a közönség komoly pluszt adhat majd a játékosoknak.

"Papíron minden a Ferencváros mellett szól: a kerete, a lehetőségei, az eredményeik, de azt megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a pályán, hogy ezt felborítsuk. Nagy öröm volt számunkra, hogy az eddigi meccseinken jelentős számú szurkolósereg buzdított minket, ezúttal pedig teltház lesz, ami óriási pluszt ad a csapatnak. Bízom benne, hogy egy igazi futballünnep lesz ma Zalaegerszegen, amiért mi a pályán próbálunk mindent megtenni

- nyilatkozta a tréner a klub honlapjának.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.