Marco Rossi se Messit, se Ronaldót nem szavazta be az első háromba

fbl award celebrity ceremony Horizontal
Netherlands' and Barcelona's player Frenkie de Jong (L) and Argentina and Barcelona forward Lionel Messi pose during the presentation of the FIFA FIFPRO World Men Eleven team during The Best FIFA Football Awards ceremony, on September 23, 2019 in Milan. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem jelölte a legjobb három közé a győztes Lionel Messit a nemzetközi szövetség (FIFA) Év játékosa-szavazásán.

A FIFA honlapja szerint az olasz szakember a holland Frenkie de Jongot találta az előző szezon legjobbjának - a középpályás a nyáron a Bajnokok Ligája-elődöntős Ajax Amsterdamból a Barcelonához szerződött -, a francia Kylian Mbappé, valamint a szintén holland Virgil van Dijk előtt.

Marco Rossi ezúttal sem követte a szokásos trendet Forrás: MTI/EPA/Boris Pejovic

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitányaként Messi mögött Van Dijkot, valamint a portugál Cristiano Ronaldót tette a három közé. A harmadik magyar szavazó, Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport újságírója ugyancsak Messit és Van Dijkot tette az első, valamint a második helyre, míg harmadiknak a szenegálit Sadio Manét jelölte.

Az Év játékosa-díjra Messi kapta a legtöbb szavazatot (46 pont), amellyel megelőzte Van Dijkot (38) és Cristiano Ronaldót (36). A díjkiosztó gálát hétfőn este Milánóban rendezték.

Az Év játékosa-díj magyar szavazatai:
Marco Rossi, szövetségi kapitány:
1. Frenkie de Jong (holland, Ajax Amsterdam/Barcelona)
2. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain)
3. Virgil van Dijk (holland, Liverpool)

Dzsudzsák Balázs, csapatkapitány:
1. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona)
2. Van Dijk
3. Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus)

Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport újságírója:
1. Messi
2. Van Dijk
3. Sadio Mané (szenegáli, Liverpool)