Három összehozott 11-es, két öngól, egy piros, mindezt három meccs alatt

HORIZONTAL
Sporting's Uruguayan defender Sebastien Coates (R) reacts after scoring a own goal during the Portuguese league football match between Sporting CP and FC Famalicao at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, on September 23, 2019. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem sokan lennének Sebastián Coates, a Sporting játékosának helyében. A védő páratlan sorozatot tudhat maga mögött, ennél rosszabb teljesítményt talán még senki sem nyújtott egymást követő három mérkőzésen.

A 28 éves uruguayi hátvéd elképesztő sorozata augusztus 31-én kezdődött a Rio Ave elleni hazai bajnokin. Annyira pocsékul játszott, hogy három büntetőt hozott össze az ellenfélnek, ezzel egy egészen ritka, ám annál szörnyűbb mesterhármast szerzett. Az még a legkisebb gond, hogy az elsőt a hatodik percben ítélték meg ellene, mert innen még tudott fordítani a Sporting, és 2-1-re vezetett a hajrában. Aztán jött Coates, és a 85. percben lerántotta ellenfelét, újabb büntető és gól, 2-2.

Majd a 89. percben megkoronázta saját teljesítményét, elkésett egy belépővel, amiért egyrészt megkapta második sárgáját és kiállították, másrészt harmadszor is tizenegyeshez juttatta a Rio Avét,

amely ezzel a góllal megszerezte a győzelmet is.

A következő bajnoki mérkőzésen értelemszerűen nem léphetett pályára (1-1 a Boavista otthonában), jöhetett az Ajax elleni találkozó a Bajnokok Ligája első körében, és Coates ezúttal sem okozott csalódást az ellenfélnek, a 25. percben az öngóljával már 2-0 volt állás, a holland együttes végül 3-2-re győzött.

A Famalicao elleni hétfői bajnokira telt le az eltiltás, és mintegy önbizalom-növelésként Leonel Pontes vezetőedző odaadta neki a csapatkapitányi karszalagot, hátha kihúzza vele Coatest a rettenetesen mély gödörből.

Nem volt jó döntés, 1-1-es állásnál öngólt vétett a 89. percben, ismét kikapott otthon a Sporting.

Coates egyébként nem olyan rossz játékos, mint amilyen formában van most. 2011-ben Copa Américát nyert az uruguayi válogatottal, egy évvel később angol Ligakupát a Liverpoollal. Az angol csapat színeiben ilyenekre is képes volt.

Sőt, tavaly megmentette csapattársa, a kapus Romain Salin életét, amikor az lefejelte a kapufát és elveszítette az eszméletét, Coates pedig odasietett, és elkapta a nyelvét, hogy ne nyelje le és ne fulladjon meg.