A Zsóri-gól utáni futásomban csak a Nagytemplom tudott volna megállítani

Herczeg András
Egykoron a Bajnokok Ligájába vezette a Debrecent, most Mezőkövesden az NB I-ben tartotta bent a Lokit Herczeg András
Vágólapra másolva!
Az Origo Sport szeptember elején Debrecenben készített interjút Herczeg Andrással, a DVSC labdarúgó-csapatának vezetőedzőjével. Akkor még nem tudhattuk, hogy Zsóri Dániel gólja nyeri el 2019-ben a Puskás-díjat. Érdemes visszaidézni abból az interjúból, hogy mit mondott erről a Debrecen edzője.

Herczeg András a 2018-19-es bajnoki idényben Debrecenben lejátszott DVSC-FTC meccsen küldte be csereként Zsórit, aki élete első felnőtt NB I-es találkozóján a 93. percben rúgta a Puskás-díjat érő, káprázatos gólt. A Loki edzője lapunknak így beszélt erről:

"...a Fradi ellen a hazai meccsen az utolsó pillanatban Zsóri Dániel káprázatos ollózásával nyertünk, tehát, legyőztük a későbbi bajnokot.

Emlékszem, a gól után akkorát futott, mint talán még soha az életében.

Gondoljon bele, beáll a gyerek, erre egy ilyen góllal dönti el a meccset a 94. percben, élete első mérkőzésén. A körülmények is fantasztikusak voltak. Nem akárki ellen játszottunk. Ön nem szaladt volna?

Dehogynem. De gondolom, nem így küldte be a srácot.
Hogy rúgjon egy ekkora ollózóst? Dehogy így küldtem be (nevet.)

Abban a mozdulatban nem lehetett hibát találni. Ő most már a Fehérvár játékosa lett. Ez az igazolás amúgy május óta húzódott, most vált a dolog reálissá. Remélem, szép pályát fut be ott is ez a tehetséges ember.

Nyomott egyet az ő góljára a Puskás-díj szavazáson?
Persze, sőt, a feleségem is. Mi megtettük a magunkét.