Társoldalunk:

Magyar válogatott focista került be Európa álomcsapatába

2019.09.25. 15:29

A világ egyik legnagyobb, futballstatisztikákkal foglalkozó oldala, a WhoScored.com hétvégi álomcsapatába bekerült Willi Orbán, a magyar válogatott és a RB Leipzig hátvédje.

A honlap minden hétvégi forduló után közzéteszi azt a kezdő tizenegyet, amelyben olyan játékosok kapnak helyet, akik kimagaslót nyújtottak Európa top4 (angol, spanyol, német, olasz) bajnokságában. 

A szeptember 20-23-i kör után kiadott csapatban megtalálhatjuk Willi Orbánt, aki 8,6-es értékelést kapott a Werden Bremen elleni bajnokin mutatott játékára. Az idegenben 3-0-ra megnyert meccsen a magyar válogatott hátvédje szerezte csapata vezető gólját a 13. percben, és az is sokat számít, hogy a Lipcse nem kapott gólt. A 8,6 egyébként a legmagasabb szám az összes hátvéd közül.

Az álomcsapatot nem meglepő módon a Manchester City uralja, amely szombaton 8-0-ra kivégezte a Watfordot, ennek megfelelően Kevin de Bruyne, Bernardo Silva, Riyad Mahrez és Sergio Agüero 10-es osztályzatot kapott. A német bajnokságból Orbánon kívül a Bayern München brazil sztárja, Philippe Coutinho került be.

A Lipcse öt forduló után 13 ponttal áll, és vezeti a Bundesligát.