Társoldalunk:

Szoboszlai csodás szabadrúgásgóllal vált hőssé az Osztrák Kupában - videó

2019.09.26. 07:15

A Red Bull Salzburg hosszabbítás után verte idegenben az Austria Wient az Osztrák Kupában (1-2), és jutott a legjobb 16 közé, többek között Szoboszlai Dominik fantasztikus szabadrúgásgóljának köszönhetően.

A mérkőzés gólnélküli döntetlenre állt, amikor az 50. percben a 25 méteres szabadrúgáshoz a magyar válogatott focista állt oda. Szoboszlai pedig fantasztikus tekeréssel lőtt a bal felső sarokba, esélye sem volt a védésre Richard Strebingernek.

Az 57. percben a japán Koya Kitagawa egyenlíteni tudott, és mivel újabb találat már nem esett a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás, amelynek kettős emberelőnyben vághatott neki a Red Bull Salzburg, mivel a 66. percben Stefan Schwab, míg a 93. percben Dalibor Velimirovic jutott a kiállítás sorsára az Austria Wienből. 

Ennek ellenére kis híján kihúzta a bécsi együttes a tizenegyesekig, Takumi Minamino csak a 120. percben döntötte el a továbbjutás sorsát, méghozzá Szoboszlai főszereplésével, aki a találata mellett végigjátszotta az összecsapást.

Osztrák Kupa, a 16 közé utásért
Rapid Wien-Red Bull Salzburg 1-2 - h. u.
G.: Kitagawa (57.), ill. Szoboszlai (51.), Minamino (120.)