Puyol: Messi szinte tökéletes futballista

FBL-WC2006-SPAIN-PUYOL Horizontal FOOTBALL MATCH SOCCER PLAYER OPEN ARMS AMERICAN SHOT PROFILE
Spain's soccer player Carles Puyol pictured during the friendly match against Uruguay, at the Molinon stadium in Gijon, northern Spain, 17 August 2005. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
A szombati nyíregyházi teqball-gála sajtótájékoztatója után az Origo Sportnak és a Nemzeti Sportnak adott közös interjújában többek között Lionel Messiről, Zsóri Dánielről, valamint a 2002-es magyar-spanyol mérkőzésről is beszélt a világbajnok spanyol futballista, Carles Puyol.

Mi a legelső emléke a labdarúgásról?
Ahogy kisgyermekként a testvéremmel játszom a kertben. Ő volt az, aki gyakorlatilag átadta nekem a labdarúgás szenvedélyét, neki köszönhetem, hogy futballista lettem.

Milyen emlékei vannak a 2002-es magyar-spanyol mérkőzésről?

Akkor összesen egy vagy két napot töltöttünk Budapesten, azonban a teqballnak hála most visszatértem, és a feleségemmel együtt végre meg tudjuk nézni alaposabban ezt a gyönyörű a várost.

Melyik volt pályafutása legemlékezetesebb gólja?
Sok gólt azért nem szereztem, de közülük kettőt is kiemelnék: az egyik, amikor 2009-ben 6-2-re megvertük a Real Madridot a Bernabéuban, és én lőttem azt a gólt, amivel 2-1-re átvettük a vezetést. A másik pedig

a 2010-es világbajnokság elődöntőjében, a németeknek fejelt gólom, amivel bejutottunk a döntőbe.

Látta-e Zsóri Dániel Puskás-díjas gólját?
Igen. Úgy gondolom, hogy ez az álmok gólja. Az előbb tudtam meg, hogy ez az első bajnoki mérkőzésén volt, és már az első labdaérintéséből egy ekkora gólt szerzett.

Mi a véleménye a FIFA Év Játékosa-díjról? Mi Lionel Messi titka?
A történelem egyik legjobb játékosáról beszélünk. Messi már akkor is egy kiváló játékos volt, amikor fiatalon felkerült a Barcelona felnőtt csapatába.

Carles Puyol ezen a hétvégén Magyarország vendége lesz Forrás: AFP/Miguel Riopa

Aztán, ahogyan az évek során a kiváló hozzáállása révén folyamatosan fejlődött, úgy jött meg az étvágya a nagyobb sikerekhez.

Napjainkban már nemcsak egy nagyszerű gólszerző, hanem egyre több gólpasszt is ad, és alapjaiban határozza meg a labdarúgás fejlődését. Messi közel tökéles labdarúgóvá vált, ha nem teljesen tökéletessé.

Van rá esély, hogy kislányai kövessék a példáját, és egyszer a Barcelona mezében BL-győztesek legyenek?
Soha nem lehet tudni, de nekem elsősorban az a fontos, hogy csinálják azt, amit szeretnek, és legyen szép életük.

Meglátjuk, én bárhogy is legyen, mindenképpen támogatni fogom őket.

Ki az, akivel szívesen, és aki ellen nem szívesen játszaná a teqballt?
Párospartneremnek Robert Pirest választanám, vele az ellenfél gyakorlatilag mindegy lenne. Ronaldinhót azért elkerülném... (nevet)

Miért ajánlja a teqballt a fiataloknak?
A teqballon keresztül olyan fiatalokat is képesek vagyunk megszólítani, akiket amúgy a hagyományos labdarúgással nem lenne lehetőségünk, ezalatt a hátrányos helyzetű fiatalokat értem.

Tervezi-e, hogy a Barcelona teqball-szakosztályának elnöke lesz?
Tekintve, hogy milyen képességű futballisták vannak a Barcelonában, ezért ha megszervezném, nagyon nehéz lenne kiválasztani azt a kettő játékost, aki pályára lépjen. De miért is ne?