Társoldalunk:

Buffon győztes meccsen döntötte meg Maldini rekordját - videó

2019.09.28. 17:02

A címvédő Juventus hazai pályán magabiztosan győzött a SPAL ellen a Serie A hatodik fordulójában. A torinói együttes góljait Pjanics és Cristiano Ronaldo szerezte, de a mérkőzés főleg Gianluigi Buffonról és az ő rekordjáról szólt.

A Juventus az első pillanattól kezdve jelentős fölényben játszott, és jóval többet is veszélyeztetett, de vagy pontatlanul céloztak a játékosok (például Khedira tiszta helyzetben fejelt mellé), vagy az Atlantától igazolt Etrit Berisha védett nagyot (Ramsey fejesénél).
Azonban az albán kapus is tehetetlen volt Miralem Pjanics fantasztikus lövésénél az első félidő utolsó percében, amivel a Juventus megszerezte a vezetést.

A második játékrészben folytatódott a Berisha-show, először Khedira fejesét hárította, majd egymás után Dybala és Ronaldo lövését is védte. De a sors nem mindig igazságos, a kapusokkal pedig főleg nem, és ez a SPAL kapusát is utolérte. A 78. percben Dybala húzott el a bal szélen, középre adott, Ronaldo tisztán érkezett és fejelt kapura, a labda pedig Berisha lábai között jutott át a gólvonalon.

Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a Juventus magabiztosan, 2-0-ra nyert, Gianluigi Buffon pedig győztes meccsen döntötte meg Paolo Maldini rekordját, ugyanis ez volt a 903. mérkőzése az olasz klubcsapat színeiben, a Milan korábbi klasszisa 902-vel tartotta a csúcsot.