Vágólapra másolva!
A magyar kispályás labdarúgó-válogatott vasárnap kelt útra az ausztráliai Perth-be, ahol október 1-11. között rendezik meg a minifutball-világbajnokságot. A csapat tagjai a hosszú, és igazán emlékezetesre sikerült út végén hétfőn épségben megérkeztek, kedden pedig már jön az első mérkőzés Szaúd-Arábia legjobbjai ellen.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány vasárnap 14 órára hirdette meg a találkozót a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahova mindenki időben megérkezett, így elkezdődhetett a nagy utazás. Az indulás előtt még a szövetség elnöke,

Tibor Dávid tartott eligazítást a játékosoknak, hogy mit kell tenniük ahhoz, hogy a hosszú repülőutat a lehető legkönnyebben vészeljék át,

illetve az időeltolódás miatti – hat órával van később Perth-ben, mint Budapesten – fáradtságot is könnyebben le tudják küzdeni. Ez már csak azért is nagyon fontos, mert a megérkezést követő napon, azaz kedden már meccset kell játszaniuk a válogatott labdarúgóknak.

A szövetség elnöke, Tibor Dávid tart eligazítást Forrás: Origo

A játékosok be is tartották az utasításokat, az első repülés alkalmával Dubajba – amely öt és fél órát jelentett a levegőben – senki nem aludt, hogy a következő, már jóval hosszabb utazás alkalmával jöhessen a pihenés. A dubaji reptéren jó hangulatban telt a közel három órás várakozás, amely közel sem tűnt ennyire hosszú időnek, mivel már

az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városát kiszolgáló létesítményben való tájékozódás is külön programnak felelt meg.

A minifoci-válogatott kalandos útja Perth-be Forrás: Origo

„Izgalmas volt az út idáig. A Godzilla című filmet néztem, de sajnos nem sikerült végignéznem, mert egyedül az én kijelzőm romlott el a repülőn. Nem volt üres hely a gépen, így át se tudtam ülni.

Szerencsére így sem unatkoztam, mert a szomszédom képernyőjén nézhettem egy kis NFL-t. A szervezetem jól bírta az utazást. Nagyon várom már a mérkőzést. Szaúd-Arábia először szerepel a vb-n, így nem sokat tudunk róla" – mondta a dubaji reptéren Sós Márkó, a válogatott játékosa.

Bár amatőr sportról beszélünk, a játékosok igazán profin viselkedtek,

Fritz Attila például még arra is vette a fáradtságot, hogy nyújtson egy kicsit a helyi idő szerinti éjszakában.

Fritz Attila még Dubajban is arra készült, hogy Szaúd-Arábia ellen a lehető legjobb formába kerüljön Forrás: Origo

Az átszállást követően jöhetett az igazi erőpróba, a Dubaj és Perth közötti távolság legyőzése, a 11 órás repülőút. A játékosok a felszállást követően még magyar idő szerint hajnal 2 órakor elfogyasztották a reggelijüket, majd mindenki megpróbált pihenni a megbeszéltek szerint. Később kiderült, hogy ki több, ki kevesebb sikerrel valósította meg ezt.

Perth-i idő szerint 17.30-kor érkezett meg a válogatott a vb-helyszínére, ahol azonban még akadt bőven feladata a játékosoknak és a szakmai stábnak. Ausztráliába ugyanis nem is olyan egyszerű a belépés, előbb egy sok mindenre kiterjedő – személyes adatok, csomag tartalma, stb. – papírt kellett kitölteni, majd

mindenkiről fotó készült, és még az ujjlenyomatok is bekerültek a rendszerbe.

Mivel a gépek lelassultak, így ez még további két óra szenvedést jelentett.

„Eléggé elfáradtam, de ez nem is csoda, mivel

ehhez képest mindössze 30 percet sikerült aludnom. Ez viszont nem befolyásolhatja a teljesítményemet, este kialszom magam, és jöhet a nagy mérkőzés. Magabiztos győzelmet várok, mivel nagyon együtt van a csapat" – mondta Sereghy Tamás, a csapat fiatal játékosa.

A válogatott tagjai végül nem maradtak éhesek Forrás: Origo

A csapat a reptérről busszal indult el a szálloda felé, amely az otthona lesz a következő szűk két hétben. A női buszsofőr először rossz szállodához vitte a stábot, így a korai öröm után mindenki visszapakolta a táskáit, és csak második nekifutásra sikerült elfoglalni a szállást. Ott viszont

a késői érkezés miatt már nem volt vacsora, a szakács is távozott,

így a válogatott kénytelen volt ismét útra kelni. Utólag talán már ezt senki nem bánja, mert így többen is megcsillogtathatták a zenei tudásukat is, bár

a Boci boci tarka című klasszikussal senki nem fog zenei díjat nyerni. Az előadás az étterem tulajdonosának sem tetszett annyira, aki gyorsan kulccsal lezárta a zongorát.

Kiváló lezárása volt ez egy nagyon hosszú napnak, amely után nagyon fontos mérkőzés vár a válogatottra, amely Szaúd-Arábia ellen kedden megkezdi a szereplését a vb-n magyar idő szerint kedden 6.30-kor.

WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, B-csoport:
(magyar idő szerint)
10.01. kedd
6.30: Magyarország-Szaúd-Arábia