Vágólapra másolva!
16 éve debütált a Bajnokok Ligája csoportkörében az ötszörös aranylabdás portugál. Ráadásul egy olyan meccsen, amelyen csapata vereséget szenvedett. Hogy tovább fokozzuk az élvezetet: a Stuttgart egyik gólját egy magyar játékos szerezte.

2003. október 1-jén lépett először pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében Cristiano Ronaldo. Az akkor még a Manchester Unitedet erősítő támadó vesztes csapat tagjaként hagyhatta el a pályát a német VfB Stuttgart ellen.

Szabics Imre gólt lőtt és gólpasszt adott a Manchester United ellen 2003-ban a BL-ben. Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Bernd Weissbrod

A tizenhat évvel ezelőtti mérkőzés 50. percében a stuttgarti színekben pályára lépő Szabics Imre előbb gólt szerzett Philipp Lahm passzából, majd két perccel később ő maga készített elő Kevin Kuranyinak.

Később a Manchester United erejéből már csak egy szépítésre futotta – tizenegyesből. A Ronaldo által kiharcolt tizenegyest Ruud van Nistelrooy váltotta gólra, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

163 mérkőzéssel és öt megnyert BL-trófeával később Ronaldo kedd este 21.00-tól – immáron a Juventus mezében - szintén egy német csapat, a Bayer Leverkusen ellen léphet pályára és szerezheti meg 127. BL-gólját, huszonhetediket német ellenféllel szemben.