Vágólapra másolva!
Sorozatban 29. BL-csoportmeccsén maradhat veretlen a Barcelona, ha sikerrel veszi a szerda esti Internazionale elleni akadályt. A sérülése után visszatérő Lionel Messi a szezon eddigi legjobb védelme ellen bizonyíthat. A meccs - további öt BL-tallálkozóval együtt - 21.00-kor kezdődik.

Bár a végső győzelem 2015 óta nem sikerült az FC Barcelona együttesének a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a katalán csapat teljesítménye hazai pályán figyelemre méltó. Ha csak az őszi, csoportmérkőzéseket vesszük figyelembe,

a 2009. október 20-i Rubin Kazany elleni vereségük óta lejátszott 28 mérkőzésük egyikén sem szenvedtek vereséget a Camp Nouban.

A tavaszi egyenes kieséses szakaszokat is figyelembe véve legutóbb 2013. május 1-jén, a Bayern München tudott utoljára nyerni a katalánok ellen a BL-ben. Ez mindmáig a Barca utolsó hazai BL-veresége.

A Barcelona szerdán este az Inter ellen nyújthatja tovább ezeket a szériáit. A Barcelona a két csapat

legutóbbi kilenc egymás elleni mérkőzéséből csupán egyet, a 2010. áprilisi BL-elődöntő milánói felvonását veszítette el.

Ez a 3-1-es vereség akkor sokba került a katalánoknak, ugyanis a rendkívül emlékezetes visszavágón az Inter emberhátrányban futballozva, fegyelmezett védekezésének köszönhetően egy gólt megőrzött az előnyéből. A Barcelona akkor kiesett, az Inter pedig a Bayern München elleni döntőt is megnyerte.

Az Inter eddig hatszor járt a Camp Nouban,

és eddig csupán egyszer, 1970-ben tudott győztesen távozni. Az előző, 2018-19-es BL-szezonban is azonos csoportban voltak a felek, akkor – Rafinha és Jordi Alba góljával 2-0-ra nyert a Barcelona, melyet Milánóban egy 1-1-es döntetlen követett.

Bár az elmúlt időszakban Lionel Messi igencsak eredményesnek bizonyult olasz csapatokkal szemben – a legutóbbi 17 olaszok elleni mérkőzésen 15 gólban is szerepet vállalt (12 gól, 3 gólpassz) -, az Inter ellen eddig még nem tudott a kapuba találni.

Fel van adva a lecke Lionel Messiék számára Forrás: AFP/Lluis Gene

Messi a 2018-as Inter elleni mérkőzésekkel ellentétben ezúttal ott lesz a Barcelona keretében, szemben a sérüléssel bajlódó Samuel Umtitivel és Jordi Albával. A túloldalon Romelu Lukaku sérülése nem könnyíti meg a négy napon belül a Barcelonával és a Juventusszal is megmérkőző Inter dolgát.
A Slavia Praha elleni váratlan döntetlent leszámítva

eddig csupa pozitívum övezi Antonio Conte bemutatkozását az Inter kispadján:

az olasz bajnokságban hat forduló után száz százalékos teljesítménnyel a táblázat élén állnak, így a fekete-kékek magabiztosan várhatják ezt a kihívásokkal teli hetet.

Szavazzon!

Mire megy a Barcelona szerda este Inter ellen?

Vajon képes lesz-e megállítani az olasz bajnokságban eddig csak két gólt kapó Skriniar, de Vrij, Godín védőtrió Handanoviccsal a kapuban a Griezmann, Suárez, Messi támadóhármast? A Barcelona a bajnokság mellett (4. hely, 4 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 16-10-es gólarány) a BL-ben sem kezdte jól a szezont, a Dortmund otthonában elért 0-0 után javítania kell Ernesto Valverde csapatának szerda este.