Vágólapra másolva!
Szerdán este héttől két mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójában. Az E-csoportban az olasz Napoli csapata 0-0-s döntetlent játszott a belga Genk otthonában, míg az F-csoportban a német Borussia Dortmund 2-0-ra nyert a cseh Slavia Praha vendégeként.

Izgalmasnak ígérkezett a Slavia Praha-Borussia Dortmund összecsapás, ugyanis mindkét csapat meglepetés-döntetlennel kezdett. A csehek az első fordulóban a 91. percig vezettek Milánóban az Inter ellen, így óriási pofon volt nekik, hogy az olaszok egyenlíteni tudtak a hosszabbításban. A németek sem lehettek maradéktalanul elégedettek, mert bár papíron jól mutat az FC Barcelona elleni 0-0-s döntetlen, Marco Reus tizenegyest hibázott, ráadásul a dortmundiak lefocizták a katalánokat, mégsem sikerült megszerezniük a három pontot.

A prágai szurkolók elképesztő koreográfiával készültek a találkozóra Forrás: SK Slavia Praha/Twitter

A németek kezdték jobban a meccset, az angol válogatott Jadon Sancho már a második percben megszerezhette volna a vezetést, de Ondrej Kolar védeni tudta a kapu jobb oldalába tartó lövését. A folytatásban is a vendégek irányították a játékot, azonban a 20. percben egy kontratámadás végén a csehek szerezhették volna meg a vezetést. Nicolae Stanciu átadása után Lukas Masopust lépett ki ziccerben, de a közeli lövését Roman Bürki lábbal védte. A 23. percben ismét a csehek veszélyeztettek. Stanciu baloldali szabadrúgásánál mindenki beadást várt, a román középpályás azonban kapura lőtt, viszont Bürki résen volt, és szögletre ütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát.

David Hovorka (balra) és Julian Brandt (jobbra) párharca a mérkőzés elején Forrás: AFP/Michal Cizek

A 36. percben csodaszép góllal szereztek vezetést a németek.

Julian Brandt átadása után a Real Madridtól kölcsönkapott jobbhátvéd, Achraf Hakimi futott el a jobbszélen, befelé húzott, egy csellel becsapta a védőjét, majd megtolta a labdát a kivetődő kapus mellett, végül 11 méterről a jobb felső sarokba lőtt.

A német csapat 307 perc után lőtt újra gólt a Bajnokok Ligájában.

A hosszabbításban növelhették volna az előnyüket a németek, de Marco Reus ziccerét Kolar lábbal védeni tudta.

A fordulás után azonnal eldönthette volna a meccset a Dortmund.

Egy rosszul elvégzett prágai szöglet után kontráztak a németek, Sancho lépett ki ziccerben a félpályánál, begyalogolt a kapuig, de rosszul tolta meg maga előtt a labdát, és belevezette a kapujából kifutó Kolarba.

Az 52. percben egyenlíthettek volna a csehek.

Petr Sevcik parádés kiugratása után Stanislav Tecl lépett ki ziccerben, de egy pattanás után, 10 méterről a kapu mellé lőtt. A folytatásban is a csehek irányították a játékot, a németek tudatosan visszaálltak, és a gyors kontratámadásokban bíztak.

Stanislav Tecl lábában maradt az egyenlítés a Dortmund ellen Forrás: AFP/Michal Cizek

A 82. percben eldönthette volna a meccset a Dortmund. Ismét a gólszerző Hakimi futott el a szélen, megint megcsinálta a befele cselt, a közeli lövését azonban Kolar visszabokszolta a mezőnybe.

A 89. percben lezárult a mérkőzés. Az ezúttal baloldalon futballozó Hakimi ismét Brandttól kapott remek indítást, elfutott a kapuig, majd 10 méterről Kolar lábai között a hálóba lőtt.

A Dortmund ezzel hozta a kötelező győzelmet és az F-csoport élére állt.

Carlo Ancelotti tekintete mindent elmond a Napoli bakijáról Forrás: AFP/John Thys

Az E-csoportban a címvédő Liverpoolt az első fordulóban legyőző Napoli gólnélküli döntetlent játszott azzal a Genkkel, amely két héttel ezelőtt 6-2-re kikapott Szoboszlai Dominik csapatától, a Red Bull Salzburgtól.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

E-csoport
Genk (belga)-Napoli (olasz) 0-0

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Atletico Madrid 6 4 0 2 17-6 11 14
GY
D
GY
GY
GY
2.
Lazio 6 3 2 1 7-7 0 10
GY
V
GY
GY
V
3.
Feyenoord 6 2 4 0 9-10 -1 6
V
GY
V
V
V
4.
Celtic 6 1 4 1 5-15 -10 4
V
D
V
V
GY

F-csoport
Slavia Praha (cseh)-Borussia Dortmund (német) 0-2 (0-1)
Gólszerző: Hakimi (36., 89.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Borussia Dortmund 6 3 1 2 7-4 3 11
D
GY
GY
GY
D
2.
Paris Saint-Germain 6 2 2 2 9-8 1 8
V
GY
V
D
D
3.
AC Milan 6 2 2 2 5-8 -3 8
D
V
GY
V
GY
4.
Newcastle United 6 1 3 2 6-7 -1 5
GY
V
V
D
V